Adrian Țuțuianu: Sunt zeci de mii de bolnavi non-COVID care nu au mai fost tratați. Trebuie să deschidem spitalele / Românii vor să sancționeze prin vot prestația proastă a Guvernului PNL (VIDEO)

Adrian Țuțuianu: Sunt zeci de mii de bolnavi non-COVID care nu au mai fost tratați. Trebuie să deschidem spitalele / Românii vor să sancționeze prin vot prestația proastă a Guvernului PNL (VIDEO)
Foto: Adrian Țuțuianu / Facebook

Adrian Țuțuianu, senator Pro România, a susținut vineri seară, pentru B1 TV, că trebuie „deschise spitalele” deoarece, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, mulți bolnavi non-COVID nu au mai primit tratament. El a declarat că sunt români care suferă de cancer, boli de inimă ori care au nevoie urgentă de intervenții chirurgicale și care nu au fost tratați în ultimele opt luni. Țuțuianu a ținut să critice modul în care Guvernul PNL a gestionat criza sanitară și a precizat că, din discuțiile pe care le-a mai avut cu românii, a constatat că aceștia se tem în continuare de coronavirus, dar se vor proteja și vor să se prezinte la alegerile parlamentare tocmai pentru a-i sancționa pe liberali.

Adrian Țuțuianu: Oamenii vor să meargă la vot și să sancționeze prestația proastă a acestui Guvern

Senatorul Adrian Țuțuianu a explicat ce ar urma să se întâmple acum că președintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare legea ce prevede că Parlamentul este cel care decide data alegerilor legislative.

„Vom avea alegeri pe 6 decembrie. Am susținut și noi nevoia amânării lor pentru că este justificată de situația din domeniul sanitar. Am văzut declarații aberante ca cea a dl Orban potrivit căreia alegerile nu au contribuit și nu generează nicio problemă pentru situația oamenilor, dar era previzibilă și reacția președintelui României. A ținut până în ultima zi a termenului constituțional legea care a fost anterior atacată la CCR, a făcut cerere de reexaminare, Parlamentul o va repune în discuție, probabil va trece în următoarele 3 – 4 zile de Parlament. Suntem deja anunțați că va fi din nou o acțiune la CCR. Rămâne să vedem în ce măsură mai funcționează majoritatea din Senat și din Camera Deputaților, în condițiile în care foate mulți parlamentari din PSD au rămas în afara jocului politic, nu se mai regăsesc pe liste și sunt supărați. Ăsta e un aspect de moment. Pe de altă parte, bănuiesc că cei care au decis – și eu sunt unul dintre cei care au considerat că Parlamenul trebuie să stabilească data alegerilor – își vor menține punctul de vedere. Va trece în 3 zile prin Parlament, va fi iar atacată la Curte, mai trec două săptămâni și practic legea va intra în vigoare, după promulgare, după 6 decembrie”, a declarat Adrian Țuțuianu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Senatorul a mai precizat că, din discuțiile cu oamenii, a remarcat o schimbare de atitudine în sensul în care românii se tem în continuare să nu se infecteze, dar sunt atât de supărați pe modul în care Guvernul PNL a gestionat epidemia, încât tot vor să meargă la vot pentru a-l sancționa.

„Dacă până acum era o anumită îngrijorare legată de posibilitatea de îmbolnăvire la scrutin. Acum există o nervozitate de alt tip și oamenii chiar vor să meargă la vot – așa arată foarte multe discuții pe care le-am avut – și să sancționeze prestația proastă a acestui Guvern. Oamenii chiar sunt nervoși. Și-au propus să se protejeze fiecare și să meargă la vot. Liberalii au numit manageri de pompe funebre pe la conduceri de spitale, băieți cu școala vieții, au importat măști cu șpăgi de 800.000 de euro, sunt controale ale Curții de conturi care arată că au furat foarte mult în pandemie, că sunt plăți făcute în avans pentru materiale și aparatură medicală, dar ele nu au sosit în țară. Deci cred că lucurile sunt mult mai complicate și, dincolo de dezbaterea politică dintre cele două mari partide, românii au de suferit din cauza măsurilor proaste luate de Guvern”, a mai declarat senatorul Pro România, pentru B1 TV.

Adrian Țuțuianu: Trebuie să deschidem spitalele pentru că sunt mulți bolnavi non-COVID-19 care nu au mai fost tratați

Țuțuianu a mai atras atenția că trebuie reorganizată activitatea în spitale deoarece, de la izbucnirea epidemiei, mulți bolnavi non-COVID, dar cu afecțiuni grave nu au mai fost primiți la tratament.

„Sănătatea românilor e un subiect de mare actualitate pentru că, dincolo de situația îmbolnăvirilor de COVID și de această explozie de cazuri pe care o vedem de trei săptămâni încoace, foarte multă lume a uitat de ce se întâmplă cu ceilalți români. Sunt zeci de mii de oameni care nu au avut acces la Sănătate din luna martie până azi, la servicii de sănătate, deși plătesc contribuțiile de asigurări sociale. Spitalele au fost închise. Propunerea PSD cu acest Pact pe Sănătate e un gest politic de campanie electorală, nu cred că asta e rezolvarea. Eu cred că trebuie să găsim soluții, pe de o parte, pentru protecția sănătății celor care sunt infectați cu COVID, și iată că s-a ajuns azi la situații pe care Guvernul Orban nu le accepta acum 5 – 6 luni, vorbim de faptul că asimptomaticii și cei cu simptome ușoare pot fi tratați acasă, dar acum 6 luni erau duși în spitale și carantinați în hoteluri pe cheltuiala statului.

A doua chestiune e că trebuie să găsim cele mai bune soluții să deschidem spitalele, pentru că sunt oameni bolnavi de cancer care nu au fost tratați, sunt bolnavi de inimă care nu au fost tratați, sunt oameni care au nevoie de intervenții chirurgicale rapide și nu au fost tratați și sunt foarte multe situații în care oamenii, de frica îmbolnăvirii, refuză să ai apeleze la serviciile medicale. De aceea, eu cred că sănătatea românilor e prioritatea absolută pentru orice Guvern, iar acest Guvern condus de dl Orban a scăpat din mână controlul pandemiei și măsurile care să asigure sănătatea oamenilor”, a mai afirmat Adrian Țuțuianu, pentru B1 TV.