"Ajung în politică doar cei care fie nu au o altă opţiune profesională, fie sunt mediocri şi nu prea pot avansa în carieră într-un alt fel". Moise Guran: Sturzu, folosit de Ponta pentru a sparge PSD

"Ajung în politică doar cei care fie nu au o altă opţiune profesională, fie sunt mediocri şi nu prea pot avansa în carieră într-un alt fel". Moise Guran: Sturzu, folosit de Ponta pentru a sparge PSD
Foto: BiziDay

Congresul PSD de la sfârșitul săptămânii trecute s-a soldat cu un eșec din punct de vedere al imaginii partidului social-democrat. Cârcotașii l-au comparat chiar cu una dintre ședintele de partid ale lui Ceaușescu.

Moise Guran explică și de ce: “De la candidatura de unul singur a lui Liviu Dragnea și până la divergențele pe care le-a avut Mihai Sturzu cu portarul de la partid, luni”, după ce șeful TSD “și-a permis” în plin Congress ă spuncă că alegerea lui Dragnea ar trebui invalidată, fiind unic candidat, ca pe vremea de dinainte de 1989.

“PSD-ul arată acum ca o navă romulană ieșită din învăluire… Și cu toate astea… bufnițele nu sunt ceea ce par a fi! În 25 de ani, de când PSD-ul de azi a preluat infrastructura şi cadrele PCR, nimic şi nimeni nu a reuşit mai bine să demonstreze că, în esenţă, e vorba de acelaşi partid, decât alegerile astea, ultimele”, notează Moise Guran într-un articol publicat pe biziday.ro.

Puterea lui Dragnea crește constant. În partid, dar și în Parlament.

“Mulţi îl văd deja pe Dragnea viitor premier şi apoi preşedinte al României. Mă tem că ieşirea din învăluire a fostului PCR este, ca să parafrazez un teoretician al socialismului de acum 100 de ani, nu chinuirea unei renaşteri a acestuia, ci horcăiala unui (prea puţin) obştesc sfârşit al acestui partid”, spune jurnalistul, acesta afirmând că PSD nu mai are nicio perspectivă, urmând să intre în opoziție.

Congresul PSD de duminică este comparat de Guran cu o ședință de UTC, la care Mihai Sturzu a participat neobligat însă. Guran este de părere că în politică sunt oameni mediocrii, care nu au o altă opțiune profesională sau nu pot avnsa în carieră.

Amintim că Mihai Sturzu a făcut parte din trupa HI-Q, trecând de la meseria de cântăreț la cea de politician.

„Ca fost utecist vă spun că dizidenţa lui Sturzu, care a durat vreo câteva ore, e oarecum penibilă. Am prins şi eu înainte de Revoluţie vreo două şedinţe de UTC. La una dintre ele ne-a surprins profu’ de chimie, care era şi secretar UTC pe liceu, jucând poker ca să nu adormim de plictiseală. Acela dintre noi care avea cărţile în mână şi care a luat vrând-nevrând totul asupra lui a fost pedepsit să se tundă la zero şi s-a tuns ca să mai poată fi primit în şcoală, nu în sediul partidului. Și era şcoală de mate-fizică, nu de politică, aşa cum poate aţi fi crezut. Pe atunci nu era o opţiune să nu fii utecist. Acum, mi se pare, cumva pe dos, ajung în politică doar cei care fie nu au o altă opţiune profesională, fie sunt mediocri şi nu prea pot avansa în carieră într-un alt fel. Nu vreau să spun cu asta că domnul Sturzu nu era un bun muzician înainte de a deveni politician, vreau să spun doar că este probabil mai bun politician decât a fost vreodată muzician”, mai scrie Moise Guran.

“Ieşirea sa de la congresul PSD, deşi a tuşat în mod definitiv şi imprescriptibil parafa de comunist pe partidul din care domnul Sturzu face parte, a creat pentru politicianul Sturzu oportunitatea unei opoziţii ce, în final, probabil că va şi aduce finalul PCR-ului. Sau PSD-ului, spuneţi-i cum vreţi… Dar următoarea mutare îi aparţine maestrului său, Victor Ponta, un secretar de altă dată, ce nu-l va pune pe Mihai Sturzu să se tundă la zero, ci îl va îndruma ca pe un docil padawan către spargerea PSD-ului. Stabilim mai încolo cine e lordul Sith”, conchide jurnalistul.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`