Un important baron local, condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupţie (FOTO)

Un important baron local, condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupţie (FOTO)

Tribunalul Bihor a decis luni să îl condamne pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, la 8 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Alexandru Kiss a fost din partea UDMR preşedinte al CJ Bihor în 2004 – 2008 şi vicepreşedinte al administraţiei judeţene în perioada 2000-2004.

Politicianul este acuzat în acest dosar de şapte fapte de corupţie, de la spălare de bani şi abuz în serviciu până la luare de mită şi trafic de influenţă.

În acelaşi proces, milionarul Beniamin Rus a primit o pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare.

Totodata, Bojtor Vilmos Laszlo, directorul societatii paravan Ariston Distribution Corporation a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

În cazul inculpaţilor Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo şi Gheorghe Ioan Roatis a intervenit prescripţia faptelor.

Reamintim că pe 2 iunie 2015,DNA a informat că în perioada 2003 – 2008, inculpaţii Kiss Alexandru, Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Roatiş Gheorghe Ioan, Rus Beniamin fostul patron al Lotus Center, Alexander Mudura, decedat între timp, ar fi conceput mecanisme complexe prin intermediul aceştia ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro.

Potrivit procurorilor DNA, 300.000 de euro ar fi venit dinspre firma Keviep, alţi 802.375 de euro dinspre Selina iar alţi 3.210.472.21 euro de la un furnizor de cărbune de import pentru CET Oradea.

Totodată, procurorii anticorupţie au mai estimat că prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către inculpatul Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, în cadrul celor două proceduri de vânzare de terenuri pentru cartierul Luceafărul, Consiliul Județean Bihor ar fi fost prejudiciat cu circa 6.126.219 euro.

Astfel că sechestrul asigurator a fost instituit pentru acoperirea sumelor de 4.312.847 euro plus 6.126.219 euro, adică peste 10,4 milioane de euro.

Ultima oră
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19