Alexandru Muraru (PNL), reacție după ce George Simion a spus că România nu trebuie să mai sprijine Guvernul de la Chişinău: „Avem și noi un mic Putin al nostru și e la conducerea celui mai antiromânesc partid”

Alexandru Muraru (PNL), reacție după ce George Simion a spus că România nu trebuie să mai sprijine Guvernul de la Chişinău: „Avem și noi un mic Putin al nostru și e la conducerea celui mai antiromânesc partid”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Alexandru Muraru l-a numit „putinist” și „troll al Kremlinului” pe George Simion, după ce liderul AUR a declarat că „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău” și că „s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”

Alexandru Muraru, critici dure pentru George Simion

„Alianța pentru Dezbinarea Românilor.

Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic.

În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste. La toate astea se mai adaugă faptul că aproape 1 milion de cetățeni moldoveni au cetățenie română iar datoria noastră este să îi protejăm, nu să îi abandonăm”, a scris Alexandru Muraru, pe Facebook.

Acesta l-a criticat pe Simion și pentru că a spus că România a dat prea mulți bani pentru susținerea refugiaților ucraineni.

Muraru a mai precizat că nu e deloc o întâmplare faptul că un personaj ca Simion a apărut în vremuri de criză, iar acest individ „trebuie izolat și trimis acolo unde îi este locul, în brațele Kremlinului”.

„Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României”, a mai scris liberalul, pe Facebook.

Declarațiile controversate făcute de George Simion

Reacția lui Alexandru Muraru vine după ce liderul AUR, George Simion, a spus că România nu ar trebui să mai ajute Guvernul de la Chișinău: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban”.

Simion a mai spus că statul român a alocat prea mulți bani pentru refugiații ucraineni: „Niciun leu pentru Guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”.

El a mai declarat că membrii AUR sunt „unionişti” şi îi vor pe toţi românii împreună.

Afirmațiile lui George Simion au fost criticate și de europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe