Alexandru Nazare, despre acuzația că a întârziat mai multe proiecte: Am publicat varianta de reorganizare a Ministerului propusă în aprilie și am încercat s-o introduc pe agenda ședinței de Guvern de 6 ori și n-am reușit (VIDEO)

Alexandru Nazare, despre acuzația că a întârziat mai multe proiecte: Am publicat varianta de reorganizare a Ministerului propusă în aprilie și am încercat s-o introduc pe agenda ședinței de Guvern de 6 ori și n-am reușit (VIDEO)
Foto: Alexandru Nazare / Facebook

Liberalul Alexandru Nazare, proaspăt demis de premierul Florin Cîțu din funcția de ministru al Finanțelor, a declarat joi, pentru B1 TV, că a venit încă din aprilie cu o variantă de reorganizare a Ministerului, formulă care a obținut toate avizele necesare, dar proiectul nu a mai ajuns pe masa Guvernului. Nazare a precizat că de șase ori a încercat să introducă proiectul pe ordinea de zi a Cabinetului, dar fără succes. Precizarea vine în contextul în care premierul Florin Cîțu a invocat printre motivele demiterii faptul că Nazare a întârziat cu mai multe proiecte.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alexandru Nazare, despre piedicile avute în reorganizarea Ministerului Finanțelor

Printre nemulțumirile invocate de premierul Cîțu la adresa lui Nazare s-a numărat cea legată de reorganizarea Ministerului Finanțelor. Un capitol important pe acest subiect era trecerea Direcției de soluționare a contestaților de la ANAF la Minister, lucru care nu s-a concretizat.

Nazare a avut o explicație pentru asta, care se găsește chiar în atitudinea premierului: „Dat fiind că am publicat varianta de reorganizare propusă în aprilie, ea a avut absolut toate avizele de la toate ministerele și am încecrat să introduc pe agenda ședinței de Guvern de 6 ori și n-am reușit, mă gândesc că poate fi unul dintre motive. Reorganizarea nu e importantă doar prin prisma contestațiilor. E adevărat că sunt importante și contestațiile și am fost nevoiți să dăm OUG să le amănâm pentru septembrie. Mai important e că în noua organigramă apărea și task force-ul pentru operaționalizarea centrului CYBER, lucru pe care l-am evidențiat. E un angajament al României și e important să avem o agenție europeană în România și trebuie să ne respectăm angajamentele, inclusiv să facem acest task force, care să operaționalizeze agenția”.

Despre speculația că ar fi fost revocat de Cîțu pentru că ar fi demis din minister mai mulți apropiați ai acestuia, Nazare a spus: „Noul proiect de reorganizare propune același număr de funcții de conducere, deși avem direcții în plus. E adevărat că sunt directori pe care i-am evaluat pozitiv și au rămas, sunt alții pe care nu i-am evaluat pozitiv și nu au rămas. Cred că e opțiunea oricărui ministru să-și aleagă o echipă cu care poate lucra”.

Nazare a mai precizat, pentru B1 TV, că nu-și prea poate explica decizia premierului de a-l demite din funcția de ministru al Finanțelor, de vreme ce chiar Florin Cîțu a lăudat de mai multe ori activitatea Ministerului. „În privința conferințelor de presă, nu știu dacă l-ar fi avantajat pe premier să ies în mai multe conferințe de presă”, a mai declarat liberalul Alexandru Nazare.