Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)

Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a arătat de părere că principala provocare ține de recâștigarea încrederii oamenilor, un demers pe care îl susțin inclusiv premierul și Guvernul în ansamblul său. „Asta demonstrează de fapt că politizarea sănătății este un lucru greșit”, a subliniat social-democratul, vineri, într-o conferință de presă.

Alexandru Rafila (PSD): „Recâștigarea încrederii oamenilor e un lucru dificil, mai ales în condiții de pandemie. Lucrăm însă la acest lucru foarte, foarte serios”

„Cred că lucrul cel mai greu pe care îl avem de îndeplinit, dincolo de lucrurile pe care le facem pentru funcționalitatea sistemului de sănătate, este legat de recâștigarea încrederii oamenilor. Recâștigarea încrederii oamenilor e un lucru dificil, mai ales în condiții de pandemie. Lucrăm însă la acest lucru foarte, foarte serios, împreună cu colegii de la Ministerul Sănătății. Să știți că și membrii Guvernului României, primul-ministru sprijină acest demers și asta demonstrează de fapt că politizarea sănătății este un lucru greșit. Oamenii de bună-credință ajută la rezolvarea problemelor din sănătate, mai ales într-o situație de criză, și cred că acesta ar trebui să fie mesajul care poate să ducă, bineînțeles, cuplat cu ceea ce reușim noi să realizăm, la recâștigarea încrederii cetățenilor în sistemul de sănătate și în clasa politică, până la urmă”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Politicienii trebuie să nu mintă și să lucreze în folosul cetățenilor pentru a le recâștiga încrederea, susține social-democratul.

„Dacă suntem serioși, dacă lucrăm în folosul cetățenilor, nu mințim, lucrul acesta este extrem de important, atunci încrederea oamenilor în noi va fi recâștigată”, a adăugat Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:13 - SUA ar urma să înarmeze Ucraina cu rachete anti-navă avansate pentru a înlătura blocada navală rusă
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris