Alexandru Rafila: Trebuie să aplicăm certificatul în condițiile recomandate de Comisia Europeană / Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților ar trebui implicate încât să își convingă membrii să se vaccineze (VIDEO)

Alexandru Rafila: Trebuie să aplicăm certificatul în condițiile recomandate de Comisia Europeană / Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților ar trebui implicate încât să își convingă membrii să se vaccineze (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Certificatul digital COVID-19 trebuie aplicat în condițiile recomandate de Comisia Europeană, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila, în condițiile în care există activități la care, de la anumite incidențe, au acces doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală, nu și cele care se testează pentru infecția cu SARS-CoV-2. Totodată, social-democratul s-a arătat de părere că ar trebui implicate Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților medicali astfel „încât să poată să își convingă membrii să facă pasul spre vaccinare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Trebuie să aplicăm certificatul în condițiile recomandate de Comisia Europeană, a subliniat Alexandru Rafila.

„Trebuie implicate Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali – pentru că discutăm și de foarte mulți asistenți medicali – încât să poată să își convingă membrii să facă pasul spre vaccinare”, a declarat, luni, Alexandru Rafila.

Întrebat cum vede eliminarea testării din condițiile de acces la anumite activități, deputatul PSD a afirmat: „Haideți să vedem dacă lucrul acesta este aplicabil, pentru că una este, de exemplu, o persoană care are doar testul să stea în carantină că vine dintr-o țară în care incidența este ridicată și carantina este de înțeles la o astfel de persoană timp de 10 zile. Pentru alte tipuri de activități, eu înțeleg că aceste decizii, trebuie recunoscut și asta, s-au luat ca să încurajeze vaccinarea sau să forțeze vaccinarea, trebuie să fim cinstiți și trebuie să aplicăm acest certificat european în condițiile în care el a fost recomandat de către Comisia Europeană. Cred că nu ne permitem alt tip de licențe. Rămâne de văzut în zilele următoare dacă această hotărâre de Guvern privind modul de utilizare a certificatului verde doar parțial, că despre asta discutăm, poate fi impusă în practică în condiții de legalitate”.

Referitor la situația de la Craiova, unde viitori studenți la Medicină au preferat să se testeze în loc să se vaccineze, el afirmat: „Dacă își doresc să devină studenți la Medicină, în mod evident trebuie să înțeleagă că medicina nu înseamnă doar să te duci să faci o operație, înseamnă dobândirea unor cunoștințe, inclusiv de prevenție, de medicină preventivă, iar vaccinarea și medicina sunt două elemente care se suprapun din punct de vedere filosofic, dacă vreți, pentru că este cea mai eficientă măsură care a salvat de-a lungul timpului sute de milioane de vieți. Reticența la vaccinare, cel puțin pentru un student, mi se pare nepotrivită, hai să spunem că pentru cei de anul I, până dobândesc cunoștințele necesare, avem o anumită înțelegere dacă încă nu s-au lămurit, dar pentru cei care deja sunt studenți este cred că total nepotrivită această abordare”.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)