Alfred Simonis (PSD): Vom ataca la CCR votul privind revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului / Despre partidele din coaliție: Se iau la trântă cu poporul (VIDEO)

Alfred Simonis (PSD): Vom ataca la CCR votul privind revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului / Despre partidele din coaliție: Se iau la trântă cu poporul (VIDEO)

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat că social-democrații vor ataca la Curtea Constituțională decizia Parlamentului de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporulu. Simonis a spus că nu există niciun motiv pentru revocarea lui Weber și că actuala majoritate a inițiat acest demers pentru că vrea să se ia „la trântă cu poporul” și să „nu mai aibă niciun fel de apărător”.

PSD va ataca la CCR decizia de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

„Pe procedură, nu e niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului, așa că vom ataca la CCR acest vot.

Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară vrea şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului e simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea, cu pensionarii, doctorii, profesorii, agricultorii, mai nou cu copiii. Zilele acestea, urmează să daţi o Ordonanţă de Urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor.

Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător”, a declarat Alfred Simonis, de la tribuna Parlamentului.

Alfred Simonis (PSD): Vom ataca la CCR votul privind revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului / Despre partidele din coaliție: Se iau la trântă cu poporul

Parlamentul a votat revocarea lui Weber din funcția de Avocat al Poporului

Miercuri, deputaţii şi senatorii au votat revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului. Au fost 247 de voturi ”pentru”, 32 ”împotrivă” și o abținere.

Marți, Marel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că dacă se va ajunge aici, social-democrații se vor adresa și Comisiei Europene.

„Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri”, afirmase liderul PSD, cu o zi în urmă.