Alina Gorghiu, după respingerea moțiunii de cenzură: Am luat decizia să refuzăm să ne așezăm la masă cu cei patru lideri de partide din coaliție care duc România pe un drum greșit (VIDEO)

Alina Gorghiu, după respingerea moțiunii de cenzură: Am luat decizia să refuzăm să ne așezăm la masă cu cei patru lideri de partide din coaliție care duc România pe un drum greșit (VIDEO)
Foto: B1 TV

După eşecul celei de-a patra moţiuni de cenzură, opoziţia s-a reunit într-o şedinţă de urgenţă.

La finalul reuniunii, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au anunțat că s-a luat decizia ca PNL să nu mai stea la masă cu liderii partidelor din cadrul coaliției de guvernare.

”Moțiunea de cenzură inițiată de PNL a venit pentru a susține niște valori, principii. Nu a fost făcută din motive de oportunitate sau calcul politic. Lucrul ăsta nu îl pricepe PSD. Ponta va fi premier câtă vreme ceilalți trei lideri de partide de la coaliție vor susține varianta de premier compromis. Azi am luat decizia să refuzăm să ne așezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greșit, până când vor renunța la soluția compromițătoare pentru România – Victor Ponta prim-ministru”, a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga a declarat că moțiunea de cenzură a avut rolul a arăta cine îl susține pe premierul Victor Ponta.

”Moțiunea trebuia depusă de PNL când Ponta a fost trimis în judecată. Moțiunea are misiunea de a limpezi și apele. Și am văzut cine sprijină acest drum greșit al României, acest premier cu care nu mai discută nimeni în Europa”, a explicat Blaga.

”Din păcate azi am constatat că PSD nu se va schimba. Nu are niciun fel de aplecare pentru discuții serioase. Vom face opozițe cum am făcut și până acum. Ne vom continua proiectele. Asta nu înseamnă că ne vom mai așeza la masă cu ei până nu își rezolvă această problemă. E o incompatibilitate flagrantă între ceea ce clamează domnul Dragnea pe holurile Parlamentului și ce se întamplă la vot. (…) În momentul în care am spus că Ponta este nefrecventabil, ne-am așezat la masă pe o temă fundamentală pentru România, Codul Fiscal. Ne-am așeazat la masă cu liderii acelor partide politice. Astăzi, prin moțiunea de cenzură, s-au separat apele”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, după respingerea moțiunii de cenzură: Am luat decizia să refuzăm să ne așezăm la masă cu cei patru lideri de partide din coaliție