Alina Gorghiu: Senatul României nu are niciun motiv să se amestece în cazuri pe care justiția românească le poate regla fără îndrumarea domnului Tăriceanu

Alina Gorghiu: Senatul României nu are niciun motiv să se amestece în cazuri pe care justiția românească le poate regla fără îndrumarea domnului Tăriceanu
Foto: facebook.com/alinagorghiu2014

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține, printr-un mesaj postat pe Facebook, că demersul șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în cazul Marianei Rarinca, femeia care a stat degeaba șase luni în arest, este unul politicianist.

Gorghiu precizează, în acest context, că Senatul face legi și nu se pronunță, conform Constituției, asupra deciziilor instanțelor.

„Senatul României nu are niciun motiv să se amestece în cazuri pe care justiția românească, prin mecanismele CSM și ale Inspecției Judiciare, le poate regla fără îndrumarea dlui Tăriceanu. Senatul face legi și nu se pronunță, conform Constituției, asupra deciziilor instanțelor. Acest rol revine exclusiv CSM și instanțelor competente. Dacă e cineva vinovat de vreo eroare judiciară, trebuie să plătească, dar vinovăția sa nu o stabilesc parlamentarii”, a scris copreședintele PNL pe Facebook.

„E lesne de observat, însă, că spiritul justițiar al dlui Tăriceanu funcționează extrem de selectiv. Șeful Senatului exploatează politicianist cazul pe care îl invocă, pentru a justifica ofensiva Puterii asupra legilor penale și a instituțiilor anticorupție. Acesta nu este un demers al Parlamentului, ci al frontului anti-justiție pe care îl păstorește domnul Tăriceanu, împreună cu Victor Ponta și PSD, iar PNL nu va gira niciodată acțiunile prin care aceștia încearcă să se opună justiției”, a mai transmis Gorghiu.

Un grup de parlamentari i-a adresat marți președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care cer demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi. Scrisoarea este semnată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de senatorii PLR Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta. Cererea parlamentarilor vine în contextul în care o femeie care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ, a stat șase luni în arest preventiv, după care a fost achitată. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`