Ambasada SUA: Decizia CCR privind referendumul "vorbește de la sine"

Ambasada SUA: Decizia CCR privind referendumul "vorbește de la sine"
Foto: stateleunite.net

Ambasada Statelor Unite în România nu a dorit să comenteze decizia Curții Constituționale de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, limitându-se la a afirma că verdictul vorbește de la sine, arată Mediafax.

Decizia Curţii Constituţionale vorbeşte de la sine„, este singura poziție adoptată de Ambasada SUA.

Americanii s-au declarat de mai multe ori, înainte de decizia CCR, îngrijorați de situația statului de drept din România și de presiunile asupra CCR.

În acest context, departamentul de stat american a trimis în România un emisar prin intermediul căruia s-a dorit transmiterea unui mesaj de îngrijorare în legătură cu acțiunile guvernamentale.

Philip Gordon a avut întrevedere cu Traian Băsescu, Crin Antonescu și Victor Ponta, exprimând îngrijoararea SUA.

Vezi AICI ce a declarat Philip Gordon după întâlnirile cu cei trei oameni politici.

Ultima oră
13:14 - Cât de serioase sunt de fapt controalele la vamă privind certificatul COVID. Român, întors din Grecia „Nici măcar nu s-a obosit să vadă că cei din documente corespund măcar ca număr cu cei din mașină”
12:59 - Bilanțul epidemiei, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)