Ambasadorul Ungariei în România a fost convocat la MAE

Ambasadorul Ungariei în România a fost convocat la MAE
Foto: evz.ro

Ambasadorul Ungariei în România, Oskar Fuzes, a fost convocat în legătură cu dicuțiile apărute în urma traducerii declarației premierului ungar Viktor Orban, joi, la MAE, informează Mediafax.

Ambasadorul Fuzes a sosit la Ministerul de Externe în jurul orei 10:00, unde stă de vorbă cu secretarul de stat Doru Costea.

La Comisia de politică externă a Senatului, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, va fi audiat în legătură cu același subiect.

Miercuri seară, reprezentanții PSD și PNL au declarat că este necesar să se adopte o declarație de protest a Legislativului român față de mesajul transmis de Viktor Orban.

Potrivit Mediafax, decizia opoziției a blocat lucrările Parlamentului pentru trei ore, chiar înainte ca votul asupra moțiunii de cenzură să înceapă.

Conform purtătorului de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, în mesajul lui Viktor Orban, pe care acesta l-a citit în plen, scria că „să fie Ardealul cum a fost și națiunea ungară cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile și țările care au avut un scop bine definit, de a ațâța națiunile și a desena granițe la care ei să fie în continuare dirijori”.

Emil Boc a declarat, în plenul Parlamentului că ceea ce au afirmat liderii opoziției nu corespunde cu mesajul oficial trimis de premierul ungar Viktor Orban. Acesta a mai spus că politicienii sunt responsabili să păstreze un echilibru al lucrurilor.

Ambasadorul Ungariei audiat de MAE