Amendarea lui Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în Sibiu, incertă. Prefectul a cerut presei să fie contactat spre sfârșitul săptămânii

Amendarea lui Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în Sibiu, incertă. Prefectul a cerut presei să fie contactat spre sfârșitul săptămânii
Foto: captură Facebook / stiridesibiu.ro

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, nu au purtat mască de protecție duminică în Sibiu, în ciuda faptului că purtarea ei era obligatorie, însă amendarea lor pare incertă. Autoritățile sibiene nu emis vreo apreciere pe subiect și nu au anunțat că vor lua vreo măsură legală sau că se autosesizează, potrivit Turnul Sfatului.

Amendarea președintelui Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască în Sibiu, incertă

În replică la creșterea ratei de infectare, masca a redevenit obligatorie în spațiile publice deschise din municipiul Sibiu, începând de sâmbătă, 10 octombrie. Chiar și așa, duminică, șeful statului și prima doamnă au fost filmați fără mască în timp ce se îndreptau către slujba de duminică de la Biserica Evanghelică din oraș.

Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean și ai celui pentru Situații de Urgență, însă ambele structuri l-au îndrumat către „Vocea Unică”, și anume Instituția Prefectului.

„Nu avem o poziție oficială” la ora actuală, a fost mesajul transmis de prefectul Sibiului, Mircea Crețu, care a îndemnat să fie contactat din nou pe acest subiect pe la sfârșitul săptămânii.

Klaus Iohannis a fost protagonistul unor imagini similare și la Congresul PNL, eveniment desfășurat la Romexpo în prezența a 5.000 de delegați, când de asemenea a fost surprins fără mască, deși prevede purtarea ei și acolo.

La cel mai recent bilanț, când au fost raportate 16.743 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național, județul Sibiu era la o incidență de 4,95. Rata de infectare din municipiu a ajuns marți la 8,86.