Andreea PAUL, fost lider liberal: PNL e ca un MORT întins pe masă cu vată în nas

Andreea PAUL, fost lider liberal: PNL e ca un MORT întins pe masă cu vată în nas
Foto: pnlsatumare.ro

Andreea Paul, fost prim-vicepreședinte al liberalilor, a comparat PNL cu ''un mort întins pe masă cu vată în nas şi cu mâinile reci pe piept''. Aceasta a criticat conducerea interimară a partidului și a cerut crearea unui grup de reformă care să salveze formațiunea politică.

''De ce acest manifest? Pentru că PSD face prostiile pe care le fac fudulii când câştigă cu un scor ca al lor şi cred că toată lumea e al lor, pentru totodeauna, indiferent de ceea ce ar face. PNL nu reacţionează, e ca un mort întins pe masă cu vată în nas şi cu mâinile reci pe piept. De ce? Pentru că generaţia 'tânără' crede că dacă i-a pus cineva sau o conjunctură în frunte le-a dat şi inteligenţă, experienţă, cunoştinţe etc. ca să facă faţă. Nu întreabă pe nimeni, nimic, deoarece sunt autosuficienţi'', a scris Paul, pe Facebook.

Ea le-a bătut obrazul unor liberali și pentru că au dat vina pe Dacian Cioloș pentru eșecul din alegerile parlamentare, în loc să dea vina pe propria ”lașitate colectivă prin care am degerat orice decizie”. Aceasta mai susține că, pe fond, demersul PNL de a miza pe personalitatea lui Cioloș a fost una corectă, deoarece el avea o credibilitate în rândul populației mult mai mare decât partidul. Totuși, PNL ar fi trebuit să conceapă o strategie, nu doar să se bazeze pe Cioloș.

Andreea Paul a mai criticat și modul în care a fost gestionată relația cu USR: ”Tactic, a fost gestionată foarte prost 'ameninţarea' dată de USR. Nu e vorba de înţelepciune post-factum. PNL avea nişte limite date de faptul că ambele partide îl susţineau pe Dacian Cioloş, iar acest fapt ar fi trebuit să fie dublat de un pact de neagresiune între cele două partide. PNL de unul singur nu-l putea obţine. Asta ar fi presupus că USR nu mai atacă PNL, or asta nu s-a întâmplat''.

Fostul prim-vicepreşedinte a cerut alegeri în toate filialele locale şi declanşarea procedurilor pentru congresul PNL de jos în sus, dar şi reconfigurarea actualului Birou Politic Naţional.

Totodată, ea a atras atenția astupra pericolului care îi paște pe liberali: ''Pericolul este ca acum să vină oameni veleitari, mediocri, care să indice soluţii, iar rezultatul va fi din ce în ce mai grav. Nu se poate evita un congres, dar mi-e teamă de oamenii foarte vocali care ştiu totul, dar a căror performanţă electorală este mediocră. Faptele trebuie să fie măsura celor care se revendică ca fiind reformatori şi ei există. Trebuie doar să se coaguleze''.

Paul a demisionat din funcția avută în PNL în iulie 2016, nemulțumită că nu a fost suţinută pentru preluarea preşedinţiei PNL Satu Mare.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE