Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică

Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică
Foto: caleaeuropeana.ro

Ministrul Andrei Marga, a declarat, miercuri, că Ministerul Afacerilot Externe pregăteşte „un desant” prin care să explice în capitalele ţărilor UE reconfigurarea democratică a scenei politice din România și să explice condițiile legale în care s-a desfăşurat referendumul de duminică.

„În legătură cu referendumul, este pregătită, dacă vreţi, o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile, dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România, şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie. Este pregătită o relatare factuală a ceea ce s-a petrecut şi sigur, de mâine încolo, se foloseşte timpul de către ministru, secretari de stat, de către directori generali pentru a purta discuţiile respective în diferite capitale. Au şi început la nivel de discuţii telefonice în urmă cu o săptămână”, a adeclarat Marga, citat de Mediafax.

De asemenea, el a precizat că astfel de explicaţii au fost date în capitalele ţărilor europene şi înainte de referendum şi nu numai de către MAE, ci şi alte instituţii ale Guvernului român.

„Acum, sigur, ne preocupă să lămurim cum s-a derulat referendumul, care au fost premisele lui legale, pentru că trebuie să repet în continuu că puţine ţări au mecanismul suspendării preşedintelui”, a spus Marga.