Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică

Andrei Marga: MAE pregăteşte un desant în ţările UE de explicare a referendumului de duminică
Foto: caleaeuropeana.ro

Ministrul Andrei Marga, a declarat, miercuri, că Ministerul Afacerilot Externe pregăteşte „un desant” prin care să explice în capitalele ţărilor UE reconfigurarea democratică a scenei politice din România și să explice condițiile legale în care s-a desfăşurat referendumul de duminică.

„În legătură cu referendumul, este pregătită, dacă vreţi, o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile, dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România, şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie. Este pregătită o relatare factuală a ceea ce s-a petrecut şi sigur, de mâine încolo, se foloseşte timpul de către ministru, secretari de stat, de către directori generali pentru a purta discuţiile respective în diferite capitale. Au şi început la nivel de discuţii telefonice în urmă cu o săptămână”, a adeclarat Marga, citat de Mediafax.

De asemenea, el a precizat că astfel de explicaţii au fost date în capitalele ţărilor europene şi înainte de referendum şi nu numai de către MAE, ci şi alte instituţii ale Guvernului român.

„Acum, sigur, ne preocupă să lămurim cum s-a derulat referendumul, care au fost premisele lui legale, pentru că trebuie să repet în continuu că puţine ţări au mecanismul suspendării preşedintelui”, a spus Marga.

Ultima oră
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit