Angel Tîlvar este oficial noul ministru al Apărării. Senatorul PSD a depus jurământul de învestitură, luni seară, la Cotroceni (VIDEO)

Angel Tîlvar este oficial noul ministru al Apărării. Senatorul PSD a depus jurământul de învestitură, luni seară, la Cotroceni (VIDEO)
Foto: captură YouTube / Administrația Prezidențială

Angel Tîlvar a depus jurământul de învestitură, luni seară, la Palatul Cotroceni, și a devenit oficial noul ministru al Apărării Naționale.

Angel Tîlvar, oficial noul ministru al Apărării

Aflat la al cincilea mandat de parlamentar, senatorul PSD vine să ocupe funcția lăsată liberă prin demisia lui Vasile Dîncu.

„La estul României există o situație de securitate cauzată de invazia Rusiei lui Putin nejustificată și neprovocată. Aceasta este principala preocupare pe care o avem în acest moment din dorința de a păstra cetățenii acestei țări într-o atmosferă de calm, de normalitate, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod pașnic, corect, normal”, a afirmat Angel Tîlvar, după ce a fost nominalizat de PSD pentru a prelua portofoliul Apărării.

Vasile Dîncu și-a anunțat demisia de la MApN pe 24 octombrie.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, declara Vasile Dîncu în demisia înaintată premierului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră