Anticorupția, o miză doar în opoziție. Ajuns la guvernare, Dan Barna (USR) spune despre corupție că „nu e o problemă”: „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Sunt marginale în realitate”

Anticorupția, o miză doar în opoziție. Ajuns la guvernare, Dan Barna (USR) spune despre corupție că „nu e o problemă”: „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Sunt marginale în realitate”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deși USR s-a remarcat la nivel public cu un mesaj anticorupție, fiind de altfel și partidul care a inițiat campania „Fără penali în funcții publice”, președintele formațiunii, Dan Barna, spune acum despre corupție că „nu e o problemă” în ceea ce privește absorbția fondurilor europene pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, fiind mai degrabă „marginală”.

Vicepremierul Dan Barna a vorbit, într-o conferință de presă desfășurată miercuri, despre rolul investițiilor în relansarea economiei și s-a arătat de părere că România nu va avea o problemă cu finanțarea din fonduri europene în următorii ani, având la dispoziție Planul Național de Redresare și Reziliență.

În acest context, vicepremierul Dan Barna a declarat că miza este capacitatea de a genera proiecte de investiții pe fiecare sector, care să fie „suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți”. „Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă”, a afirmat președintele USR, într-un contrast evident cu poziția promovată de formațiunea sa pe perioada în care se afla în opoziție.

„Provocarea reală pe care noi o avem este să creăm proiecte care să atragă acești bani. Asta e de fapt miza, ăsta e pariul pe care eu și colegii din guvern suntem obligați să-l câștigăm.Nu o să mai putem să spunem că s-ar face dar nu sunt bani. Chiar sunt bani, la propriu și în sistemul bancar, și în piața privată și resurse dintre acestea, să le zic sistemice la nivel european.Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării. Alea au rolul lor, sunt marginale în realitate. Nu e o problemă. Problema este să poți să absorbi acești bani”, a declarat vicepremierul Dan Barna, potrivit Digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe