Antonescu, către Blaga şi Preda: Marea provocare pentru ei este dacă pun mai presus partidul sau România

Antonescu, către Blaga şi Preda: Marea provocare pentru ei este dacă pun mai presus partidul sau România

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă desfășurată la sediul USL, că Vasile Blaga şi Cezar Preda iubesc PDL pentru că l-au construit în ani şi i-au dedicat toată energia lor politică, el apreciind că marea provocare pentru cei doi este dacă pun mai presus partidul sau România. „Pasajele realiste, care spărgeau acest cerc al acestei atitudini demente – citez din Preda – care domneşte în PD, au fost izolate, nu au găsit decât un slab ecou. Trebuie să spun de aceşti oameni care ieri au avut curajul de a încerca să vorbească de ceea ce era în afara sălii – îi înţeleg, ştiu foarte bine că Blaga şi Preda iubesc acel partid, l-au construit în ani, au depus toată energia lor politică pentru acel partid. Ştiu că e dureros pentru ei, marea provocare pentru conştiinţa lor de oameni politici e dacă pun mai presus partidul sau România”, a spus Antonescu.

Antonescu a spus că este de acord cu metafora folosită de Vasile Blaga la Convenţia naţională a PDL, în care acesta asemăna formaţiunea democrat-liberală cu un tren care merge cu viteză maximă spre un pod rupt şi că democrat-liberalii trebuie să facă ceva să schimbe la timp macazul pentru a evita o catastrofă, dar a subliniat că PDL este doar locomotiva, iar trenul nu e doar partidul, ci România.

„Condusă cu iresponsabilitate şi înverşunare de Traian Băsescu şi de PDL, care ieri s-a aşezat pe aceeaşi linie desprinsă de realitate, România merge către catastrofă. Macazul trebuie schimbat, iar apelul meu nu doar la Vasile Blaga, ci la toţi politicienii responsabili şi cu putere de decizie în această ţară, din UDMR, din PD, este acela de a face ceva pentru a schimba macazul, spre salvarea României”, a spus Antonescu.

„Apelul USL e foarte clar către UDMR şi parlamentarii ei, către membrii PDL şi parlamentarii acestuia, să spargă cercul de iluzie, izolare şi îndepărtare de realitate în care Traian Băsescu şi Emil Boc şi acoliţii lor îmbuibaţi i-au închis”, a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a participat la o conferință de presă la sediul USL, împreună cu președintele PSD, Victor Ponta.

Antonescu despre alegerile din cadrul PDL