Antonescu, despre alegerile parțiale în varianta Ponta: Este greu de crezut că toate procesele parlamentarilor se vor încheia într-un timp rezonabil

Antonescu, despre alegerile parțiale în varianta Ponta: Este greu de crezut că toate procesele parlamentarilor se vor încheia într-un timp rezonabil

Președintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, marți, subiectul organizării alegerilor parțiale pentru ocuparea locurilor vacantate în Parlament, spunând că înțelege varianta premierului Ponta privind o singură dată pentru aceste alegeri, însă este greu de crezut că se poate face.

”Eu înțeleg dorința de a le face pe toate odată, pe locurile vacante, numai că nu avem cum să știm când sunt termenele instanțelor și dacă nu au loc amânări. Este greu de crezut că într-un timp rezonabil de scurt toate procesele în care sunt implicați parlamentari vor avea loc, apoi sunt situații și situații având în vedere complicata noastră lege electorală.  De exemplu, faptul că domnul Solomon și-a pierdut mandatul, nu lasă cetățenii din acel colegiu ne reprezentați pentru că, dacă nu greșesc, și doamna Cristiana Anghel și domnul Marinică Dincă sunt deja senatori pe colegiul acela. Alte colegii au avut un singur titular, cum ar fi cel al domnului Voiculescu, iar în acest moment, cetățenii sunt nereprezentați în Parlament. Și este o situație care durează și nu este normal să se prelungească”, a explicat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că, deşi au trecut în multe cazuri cele 90 de zile prevăzute de lege pentru stabilirea datei scrutinului, alegerile parţiale vor avea loc când se strânge „un pachet” de parlamentari, ca urmare a verdictelor Curţii Supreme.

”Mai sunt câteva locuri de parlamentari despre care aşteptăm fie decizii ale instanţei, fie decizii politice – de exemplu colegii de la PNL Silaghi şi Helvig au plecat la Parlamentul European – şi probabil într-o singură zi, într-o singură dată, vom organiza pentru toate acele locuri. Atunci, când strângem un «pachet» întreg, ca să nu facem alegeri în fiecare săptămână, vom face alegerile”, a declarat premierul Ponta din Finlanda.

Antonescu considera dificila organizarea alegerilor partiale intr-o singura zi

Embed:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)