Antonescu, despre intenţia lui Băsescu de a rămâne în politică: Poate ar trebui introdus în Constituţie ca preşedinţia să fie capătul carierei politice

Antonescu, despre intenţia lui Băsescu de a rămâne în politică: Poate ar trebui introdus în Constituţie ca preşedinţia să fie capătul carierei politice

Liderul PNL Crin Antonescu a sugerat, miercuri, că ar trebui introdus în noua Constituție amendamentul ca un șef de stat să nu mai poată face parte din niciun partid după încheierea mandatului său de președinte.

Antonescu a declarat că nu a fost deloc surprins de decizia președintelui Traian Băsescu de a-și continua cariera politică la sfârșitul mandatului său, dar a sugerat că ar fi bine să se stabilească prin lege ca un fost președinte să nu mai poată adera la niciun partid politic.

Mi se pare normal ca Traian Băsescu să dorească să continue să facă politică. Cred, după părerea mea, că n-ar fi rău să se așeze o cutumă, ca cine a ajuns odată președinte al României să considere asta vârful și capătul carierei politice. Așa, ca în America. Dacă vrem cu adevărat să avem un președinte cât mai puțin partizan cu un partid, sau chiar deloc, poate că ar trebui inclus și în lege, în Constituție, acest lucru. Poate că ar trebui discutat și acest aspect în cadrul forumului constituțional” , a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu este de părere că Traian Băsescu va fi un om tânăr pentru politică la sfârșitul mandatului său de președinte, motiv pentru care i se pare normal ca șeful statului să continue o carieră în acest domeniu. Antonescu i-a dat exemplu pe Ion Iliescu sau pe Mircea Ionescu-Quintus, care la o vârstă foarte înaintată continuă să ia parte la evenimentele politice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, după terminarea mandatului de la Cotroceni, se gândeşte să rămână în viața politică, precizând că a ajuns la concluzia că nu poate fi pensionar. Şeful statului a făcut aceste declaraţii în Viena, unde se afla pentru lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de ONU. (Detalii AICI)

Antonescu: Mi se pare firesc ca Băsescu să rămână în viața politică

Embed:

Ultima oră