Antonescu i-a eliberat din funcție pe toți consilierii prezidenţiali ai lui Băsescu. Fota: Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranță națională

Antonescu i-a eliberat din funcție pe toți consilierii prezidenţiali ai lui Băsescu. Fota: Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranță națională

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat vineri decretele de eliberare din funcţii a consilierilor prezidenţiali ai lui Traian Băsescu, potrivit unui comunicat ale administrației prezidențiale.

Cei cinci consilieri eliberați din funcții sunt: Iulian Chifu -  consilierul prezidenţial pe Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, Iulian Fota -  consilierul prezidenţial pentru securitatea naţională, membru al CSAT, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, aflat la cancelaria preşedintelui, consilierul prezidenţial pentru mediul de afaceri, Bogdan Alexandru Drăgoi, şi consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Bogdan Mănoiu.

De asemenea, președintele interimar a semnat și un decret pentru numirea lui Dan Vlaicu în funcția de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, pentru un mandat de 8 ani.

Ca reacție la decizia de eliberare din funcție, Iulian Fota a declarat că preşedintele interimar a comis un gest „de forţă”, dorind să arate că „el e şeful”.

Este un element de forţă. Întotdeauna a fost obsedat că nu e singurul preşedinte. Nu are eleganţa de a aştepta finalizarea procesului şi a vrut să arate că el e şeful„, a comentat Iulian Fota pentru Mediafax.

Iulian Fota a spus că vor urma, probabil, schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională.

Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională. De mine se împiedica în mod special. A fost un gest neelegant, de forţă„, a mai spus Fota.