Antonescu îl contrazice pe Ponta: Nu știam că suntem obligați să votăm favorabil pe Roșia Montană, altfel plătim despăgubiri

Antonescu îl contrazice pe Ponta: Nu știam că suntem obligați să votăm favorabil pe Roșia Montană, altfel plătim despăgubiri

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marți seara, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Aktualitatea”, de pe B1 TV, că nu a avut la cunoștință faptul că statul român va trebui să plătească despăgubiri de 2 miliarde de euro în cazul în care proiectul Roșia Montană nu va primi aviz favorabil în Parlament. Declarația sa este însă în contradictoriu cu afirmațiile colegului său Victor Ponta, care a declarat marți că dacă a discutat cu liderul PNL pe marginea nivelului despăgubirilor posibile la care ar putea fi obligat statul român. (Detalii AICI).

„Premierul spunând însuși că va vota împotriva proiectului, am considerat să avem o poziție. Am fost surprins văzând că premierul a doua zi este cumva mâhnit și spune că dezbaterea în Parlament nu mai are rost, de parcă PNL are 55% în Parlament și că vom plăti despăgubiri, lucru de care eu nu am habar și care trebuie aduse grabnic la cunoștință. Trebuie să știm cine a făcut în numele statului român înțelegeri care angajează statul în așa fel încât Parlamentul să nu mai poată lua o decizie. Fie Parlamentul adoptă de îndată acest proiect, fie plătim 2 miliarde. Eu nu știu despre chestiunea asta și ar fi bine să știm”, a declarat Antonescu.

Acesta a mărturisit că a discutat cu primul ministru despre acest subiect, însă nu a înțeles faptul că respingerea proiectului minier în Parlament atrage automat despăgubiri.

„Ce am înțeles eu de la premier, fiind și singura discuție pe care am avut-o, este că guvernul avea obligația ca într-un termen de., să dea drumul spre dezbatere acestui proiect, dar nu că noi suntem obligați să votăm favorabil că altfel plătim. Dacă e așa, nu înțeleg de ce guvernul nu a adoptat o hotărâre de guvern care rezolva problema. Atâta vreme cât nu am avut o decizie la nivelul USL și nu considerăm că sunt reunite condițiile, vom vota contra. Nu e niciun fel de atac la premier, la coaliție. Suntem în plină comedie, noi votăm cum a anunțat și premierul că votează ca deputat. Sunt în consens cu el”, a explicat Antonescu.

Antonescu îl contrazice pe Ponta, pe tema Roșia Montană

Embed:
Ultima oră
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19