Antonescu: Nu mă interesează câte telefoane speciale are la dispoziția sa Traian Băsescu. Aparatura STS să fie retrasă de la sediul său

Antonescu: Nu mă interesează câte telefoane speciale are la dispoziția sa Traian Băsescu. Aparatura STS să fie retrasă de la sediul său

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este interesat de câte „telefoane speciale” are președintele suspendat Traian Băsescu.

Cred că lucrurile sunt foarte clare, s-a deschis o dezbatere publică și a fost de datoria mea să încerc să limpezesc niște lucruri în raport cu legea. Nu mă interesează câte telefoane speciale are la dispoziția sa Traian Băsescu. (…)”, a spus Antonescu.

Totodată, Antonescu, a anunţat că a dat dispoziţie directorului STS, Marcel Opriş, să întrerupă „de îndată” linia specială de la sediul de campanie al preşedintelui suspendat.

Am adresat astăzi (n.r. vineri) o dispoziţie directorului STS, domnul Marcel Opriş, în care i-am cerut să ia de îndată măsurile pentru a se reintra în deplină legalitate, adică întreruperea funcţionării acestui serviciu special pentru o persoană privată„, a spus Crin Antonescu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Marcel Opriș nu va pune în aplicare măsurile solicitate, Crin Antonescu a declarat: „Nu am nicio îndoială că STS înțelege exact și de ce trebuie să facă în raport cu legea. Eu nu i-am ordonat acest lucru, că nu suntem în armată amândoi, eu nu forțez legea, nu am dorit să forțez sau să încalc absolut deloc legea, am făcut o propunere în CSAT și dacă pentru un vot ea nu a întrunit consensul, am renunțat la ea fără să discut ce și cum. Respect legea la linie și nu am nicio îndoială că în urma discuției din Senat și a acestei adrese trimise astăzi, asta va face și domnul general Opriș”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă a renunțat definitiv la propunerea de revocare a lui Marcel Opriș, Antonescu a spus: „Nu, am renunțat ieri, am făcut-o. Conform legii, CSAT-ul ia decizii cu consens, cu unanimitate de voturi, nu s-a întrunit acest consens, propunerea a căzut, am trecut mai departe, așa se procedează în mod democratic și legal, chiar dacă ai prerogative prezidențiale, nu începi să țipi, să bați cu pumnul în masă sau să îl dai afară pe cel care nu a fost de acord. (…) Nu intenționez schimbarea unor oameni din fruntea unor instituții, ceea ce mă intgeresează ca aceste instituții să funcționeze corect și fără niciun fel de implicare în bătălia politică pe care o consumă și presupune acest referendum”, a spus Antonescu.

Am văzut din păcate o fațetă de necrezut pentru un om public în general și cu atat mai mult pentru un șef de stat..în ieșirile de ieri ale lui Traian Băsescu. Într-un mod iresponsabil față de această țară, domnia sa a vorbit de lovitură de stat, ticăloși, trădători…Nu am mai auzit un asemenea limbaj de pe vremea comunismului”, a comentat Antonescu.

Președintele interimar a lansat un atac dur la adresa lui Traian Băsescu, pe care l-a numit „o epavă politică, prin discurs, atitudine, aspect şi comportament”, precizând că miza referendumului este ca „întreaga Românie să fie salvată de la a ajunge o epavă”.

Delirul iresponsabil al lui Traian Băsescu face rău României, pentru că astfel de declarații sunt preluate de presa străină. Imaginea României se poate deprecia din nou, fie pentru că unii l-ar putea crede, fie că ar putea realiza în ce stadiu a ajuns acest om care a condus și vrea să mai conducă România. Este o epavă politică prin discurs, prin atitudine, prin aspect, prin comportament. (…) Pe mine Traian Băsescu nu a reușit niciodată să mă sperie. Îi cer pentru bunul simț public să renunțe la astfel de mijloace de luptă, la astfel de declarații..care ne compromit în ochii celor pentru care contăm”, a declarat Antonescu.

Reacția lui Crin Antonescu vine după ce vineri Traian Băsescu a declarat, în fața sediului său de campanie, că președintele interimar Crin Antonescu poate întrerupe oricând legătura sa telefonică cu Serviciul de Protecţie şi Pază.

Antonescu: Nu mă interesează câte telefoane speciale are Băsescu

Embed: " />