Antonescu: Votul privind mesajele liderilor maghiari arată o “fisură binevenită” în majoritatea parlamentară

Antonescu: Votul privind mesajele liderilor maghiari arată o “fisură binevenită” în majoritatea parlamentară
Foto: evz.ro

Prezent marţi la şedinţa BPC, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că votul dat în plenul Camerei la declaraţia privind mesajele liderilor maghiari arată că există o “fisură binevenită” în majoritatea parlamentară, întrucât actul a fost votat şi de membrii PDL.

Întrebat despre poziţia partidului pe care îl conduce cu privire la condamnarea de către Parlament a unor afirmaţii făcute de liderii ungari, Antonescu a răspuns:

“Iniţiativa noastră nu a fost inutilă. Chiar dacă, într-o discuţie care poate fi purtată procedural, declaraţia nu a fost adoptată, este foarte semnificativ că un număr mai mare de deputaţi prezenţi la lucrări, majoritatea de fapt, au votat în favoarea acestei declaraţii, inclusiv deputaţi ai PDL. Asta arată că se pun probleme de conştiinţă, că există o fisură binevenită în unitatea impusă cu forţa membrilor majorităţii”, a declarat liderul PNL, citat de Mediafax.

Antonescu crede că în următoarea perioadă, această “fisură” se va adânci, iar majoritatea parlamentară “se va descompune în ciuda optimismului crispat pe care liderii PDL încercă să îl afişeze”.

Iniţial, preşedintele de şedinţă în Camera Deputaţilor, Ioan Oltean a anunţat că declaraţia privind mesajele liderilor ungari a fost adoptată, însă a revenit apoi şi a declarat că ea a fost respinsă, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

După ce a anunţat declaraţia ca fiind adoptată, Oltean a redeschis şedinţa şi a anunţat că de fapt această declaraţie a fost respinsă,  întrucât erau necesare 143 de voturi pentru adoptarea ei.

Declaraţia a primit 142 de voturi “pentru”, 110 împotrivă şi 25 de abţineri.

Oficialii UDMR au susţinut, marţi, că Declaraţia privind mesajele unor oficiali unguri nu a fost adoptată de Camera Deputaţilor, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi, dar nu consideră acest lucru o victorie a Uniunii.

Vot cu scandal în Camera Deputaților