Antony Blinken și Nicolae Ciucă au ascultat muzică la Ateneul Român / Oficialul american: „E minunat să revin la București!” (VIDEO)

Antony Blinken și Nicolae Ciucă au ascultat muzică la Ateneul Român / Oficialul american: „E minunat să revin la București!” (VIDEO)
Blinken și Ciucă au ascultat muzică la Ateneul Român. Captură Video: Guvernul României / Facebook

Sunt zile pline la București, cu mai multe ședințe importante, culminând cu o reuniune a miniștrilor de Externe ai NATO. Antony Blinken, secretarul de stat american, și-a început vizita la noi în țară cu un moment muzical la Ateneul Român.

Antony Blinken, primire călduroasă la Ateneul Român

Înainte de întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, Blinken s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă.

Cei doi au mers la Ateneul Român, la o expoziție dedicată celor 25 de ani de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite. EI au fost însoțiți de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și de David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre cele două țări și despre un viitor parteneriat energetic.

Blinken, declarații la București

„E minunat să revin la București. Am mai fost aici la București când președinții Clinton și Constantinescu au anunțat lansarea acestui Parteneriat Strategic. A fost un moment când poporul român a fost o sursă de inspirație pentru toată lumea în căutarea libertății. (…)

Noi avem o alianță de neclintit, bazată pe valori comune pe care le vom apăra. Am construit relații puternice și în economie, inclusiv în energie, și avem relațiile interpersonale, în domeniul academic și cultural”, a declarat Antony Blinken.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a punctat că „parteneriatul nostru strategic a atins cel mai înalt nivel din istoria sa”.

Blinken a fost primit și de Iohannis la Palatul Cotroceni și va avea o întrevedere, urmată de o conferință de presă, cu ministrul Aurescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe