„Avalanșă” de creșteri salariale pentru bugetari, cu un an înainte de alegeri. Moșteanu (USR) acuză PNL și PSD. „De asta am insistat în PNRR să avem o lege nouă a salarizării bugetare, nu adăugat cu mâna sporuri nejustificate” (VIDEO)

„Avalanșă” de creșteri salariale pentru bugetari, cu un an înainte de alegeri. Moșteanu (USR) acuză PNL și PSD. „De asta am insistat în PNRR să avem o lege nouă a salarizării bugetare, nu adăugat cu mâna sporuri nejustificate” (VIDEO)
Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului. Sursa foto: usr.ro

Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al partidului, a acuzat PNL și PSD că au dezvoltat o practică de a forța pe repede-înainte majorarea de salarii pentru diferite categorii de bugetari, prin lipirea unor amendamente controversate la diverse proiecte de lege. Totul se întâmplă în contextul în care anul viitor vor avea loc în România toate tipurile de alegeri.

Liderul USR a dat exemplu legea care prevede acordarea unui spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25% din salariul de bază pentru angajații Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Moșteanu a anunțat că USR și Forța Dreptei vor ataca această lege la Curtea Constituțională.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

Angajații ANI vor primi spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică. Reacția USR

„În ultimele luni vedem o avalanșă de modificări ale salarizării bugetare în diverse domenii, sectoare, care vin așa, pe ultima sută de metri, lipite cu mâna de diverse proiecte de lege, așa cum era și cazul acestui proiect de lege”, a declarat Moșteanu, pentru B1 TV.

Amintim că acest amendament a fost propus de Ionel Stancu, deputat al minorităților naționale. Pentru PSD, PNL și UDMR a devenit o practică aceea în care parlamentari ai minorităților naționale depun astfel de proiecte de lege și amendamente controversate, apoi aleșii lor doar le votează.

„Au această practică cei de la PSD și PNL să lipească tot felul de amendamente pe ultima sută de metri”, a insistat Moșteanu.

El a amintit că astfel de majorări de salarii pe repede-înainte au fost forțate și în cazul altor categorii de bugetari.

Moșteanu: „Dacă stai în birou și te uiți în hârtii nu poți să ai un stres neuropsihic foarte mare”

„De asta am insistat în PNRR să avem tratament unitar și să avem o lege nouă a salarizării bugetare, nu adaugat cu mâna un spor în stânga sau în dreapta, mai mic sau mai mare, care e mai mult sau mai puțin justificat.

În cazul ăsta nu e justificat. Dacă acolo e un volum mare de muncă, trebuie angajați mai mulți oameni, dar trebuie demonstrat, asta trebuie să avem o evaluare obiectivă din partea șefilor instituției, care să demonstreze că trebuie mai mulți oameni, că se muncește pe rupte. Altfel nu e niciun stres.

Stres au doctorii care intră în operații, au cei de la Primiri Urgente, tot personalul de la brancardieri la ambulanțieri, acolo putem spune că e un stres neuropsihic, pompierii, alte categorii ocupaționale, dar dacă stai în birou și te uiți în hârtii nu poți să ai un stres neuropsihic foarte mare, din punctul meu de vedere, care înainte să intru în politică am muncit 21 de ani în privat”, a mai spus deputatul USR.

USR și Forța Dreptei vor ataca legea la CCR

Ionuț Moșteanu a declarat apoi că legea în această formă e vădit neconstituțională, așa că USR și Forța Dreptei o vor ataca la Curtea Constituțională.

„USR și Forța Dreptei vor ataca la CCR acest proiect care e vădit neconstituțional pe bicameralism, că aceste amendamente au fost adăugate doar în camera decizională, și prin lipaa impactului bugetar”, a explicat Moșteanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)