Avertismentul lui Florin Cîțu: Criza șobolanilor din București „este o urgență a aleșilor locali!”

Avertismentul lui Florin Cîțu: Criza șobolanilor din București „este o urgență a aleșilor locali!
foto: Hepta.ro / SportPictures / Andreea Alexandru

Bucureștiul este invadat de gunoaie, insecte și șobolani. Pe marginea acestui subiect a comentat Florin Cîțu joi, 24 iunie.

Situația din Capitala țării, condusă de către Nicușor Dan, trebuie rezolvată urgent, atenționează premierul.

„Este o urgență! Este o urgență a aleșilor locali, a celor care au fost aleși. Trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcinle pentru care au fost votați. Responsabilitaea e la autoritățile locale. Dar dacă autorutățile locale vor, noi putem ajuta”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă.

Explicația primarului Nicușor Dan: „Probleme cu bugetul”

În Capitală, laurgențe, se prezintă pacienți pe bandă rulantă, în special din cauza căpușelor. La finalul săptămânii, Nicușor Dan a anunțat că dezinsecția, deratizarea și dezinfecția vor începe în curând.

„Avem o restanță cu dezinsecția, deratizarea, dezinfecția, cu gropile și cu iarba din parcuri. Săptămâna viitoare o sa rezolvăm, încep să rezolvăm aceste probleme. Am avut o problemă cu bugetul, cu întârzierea aprobării lui și faptul că aceste servicii erau prestate de. Companiile municipale nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP, sunt chestiuni tehnice care au făcut ca aceste chestiuni tehnice care au făcut sa întârzie. Avem banii și o să încep să rezolvam restantele.

Dezinsecția, dezinfecția, deratizare, am avut o ședință de consiliu în care am aprobat planul anual. Trebuia ca compania municipală să ne spună dacă poate să îl îndeplinească, dacă nu, mergem cu achiziție publică. Sper că începe de săptămâna viitoare, dacă compania noastră nu poate să facă, depinde cat de mult durează achiziția publică.E o chestiune de zile”, a anunțat Dan.