Băsescu: Grindeanu s-a simțit umilit și a plecat din CEx. Eu în locul lui le puneam și mesele-n cap și le spărgeam geamurile. Dragnea nu a suportat să-l vadă pe Grindeanu cum crește în sondaje, nu voia un alt lider maxim (VIDEO)

Băsescu: Grindeanu s-a simțit umilit și a plecat din CEx. Eu în locul lui le puneam și mesele-n cap și le spărgeam geamurile. Dragnea nu a suportat să-l vadă pe Grindeanu cum crește în sondaje, nu voia un alt lider maxim (VIDEO)

Traian Băsescu a explicat, pentru B1 TV, că s-a ajuns la această criză politică deoarece Liviu Dragnea l-a umilit pe Sorin Grindeanu. Fostul președinte a precizat că șeful PSD a încălcat Constituția evaluând performanțele Guvernului, acest lucru fiind de competența Parlamentului, nu a vreunui partid.

”Dragnea a așteptat de la Grindeanu să rezolve prin Tudorel Toader pragul la abuzul în serviciu, că asta îl frigea, dar Toader n-a rezolvat problema, iar Dragnea i-a pus-o lui Grindeanu în spate. A doua mare problemă a lui Dragnea în relația cu Grindeanu e că, dacă vă uitați în sondaje, Grindeanu l-a depășit cu mult pe Dragnea la încrederea electoratului și Dragnea nu a suportat să se nască un alt lider maxim.

Al treilea motiv îl vizează și pe Grindeanu: a intervenit orgoliul lui. Grindeanu a fost pur și simplu umilit, dar și el s-a umilit la început de mandat.
Apoi a venit un băiat care are inculpări cu dosare grele, Darius Vâlcov, căruia i s-a umflat capul, a devenit brusc un geniu economic și i-a desenat lui Dragnea câteva planșe, pe care i le-a agățat să meargă Dragnea cu ele la televizor.

Acel om a făcut evaluarea Guvernului, care nu i-a fost niciodată prezentată lui Gridneanu. La CEx, lui i s-au reproșat toate trăsnăile: că nu a întărit relațiile cu Federația Rusă, o prostie fără margini, că UE și SUA au sancțiuni contra Rusiei.

Grindeanu s-a văzut chemat în CEx și au început să-l critice cu o cu mânie proletară. El s-a simțit umilit. Adică nici măcar nu-i prezinți premierului un punct de vedere sau măcar informează-l ce se va întâmpla în CEx, că doar e premierul României și premierul e cel mai puternic om în stat, nu altcineva. Îl chemi în CEx cu o groază de yes-mani, care nici ei nu au priceput nimic din raportul ăla?

Și Grindeanu bineînțeles că a plecat din CEx și în spatele lui ei i-au votat retragerea sprijinului politic. Și eu mă ridicam și plecam din ședință. În locul lui, eu le și puneam mesele-n cap înainte să plec și le spărgeam geamurile.

Nu a fost nedreptățit, ci umilit! S-a pornit o campanie de umilire prin corpul de balet format din Firea, doamna de la Interne, doamna Olguța și l-au tocat mărunt. A venit apoi și Shhaideh. Să fi fost copil să nu-și dea seama că erau ordinate de Dragnea”, a explicat Băsescu.

Băsescu: Grindeanu s-a simțit umilit și a plecat din CEx. Eu în locul lui le puneam și mesele-n cap

#DIRECT_ONE_3gdtss#

Acesta a mai spus că Grindeanu a greșit cooptându-l pe Ponta, deoarece acesta din urmă nu e simpatizat nici măcar de propriul electorat și nici măcar în partid.

Băsescu a mai explicat că dacă era într-adevăr nevoie de o evaluare a performanțelor Guvernului, aceasta nu trebuia făcută în Comitetul Executiv al PSD, ci în comisiile de specialitate ale Parlamentului, deoarece Guvernul este subordonat Parlamentului, nu PSD-ului. Senatorul PMP a mai spus că Liviu Dragnea a încălcat Constituția procedând astfel, deoarece este neconstituțional amestecul președintelui Camerei Deputaților sau a președintelui unui partid în treburile Guvernului.

”Dragnea se crede ayatollah. Și asta l-a umilit pe Grindeanu”, a mai precizat Băsescu.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL