Ben-Oni Ardelean (PNL): Vlad Voiculescu trebuie să plece imediat din funcția de ministru al Sănătății. Premierul trebuie să îl demită automat, chiar dacă acesta nu va vrea de bună voie să plece (VIDEO)

Ben-Oni Ardelean (PNL): Vlad Voiculescu trebuie să plece imediat din funcția de ministru al Sănătății. Premierul trebuie să îl demită automat, chiar dacă acesta nu va vrea de bună voie să plece (VIDEO)
foto: Facebook @ Ben-Oni Ardelean

Deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele PNL, a precizat că luni dimineață va cere oficial în demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, în cadrul Biroului Executiv al liberalilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ben-Oni Ardelean va cere oficial, luni, în Biroul Executiv al PNL, demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății

La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, Ben-Oni Ardelean a vorbit despre cel mai recent gest controvesat făcut de actualul ministru al Sănătății, care a ales să facă declarații de presă în același timp cu premierul Florin Cîțu, contrar cutumelor politice. De altfel, deputatul PNL susține că situația a fost „o premieră în istoria guvernamentală”.

„Eu ceea ce vreau să spun, că de 30 de ani în România așa ceva nu s-a întâmplat, ceea ce s-a întâmplat astăzi. Este o premieră în istoria guvernamentală, adică să iasă premierul și în același timp un ministru să vorbească peste el, dându-i flit până la urma urmei premierului. Eu nu cred că o astfel de procedură managerială – să nu-i spun guvernamentală, că deja mi se pare mult prea mult – trebuie să rămână trecută cu vederea. În al doilea rând, eu ceea ce cred este că domnul Voiculescu face intenționat chestiunile respective. Eu nu cred în coincidențe, nu cred în chestiuni care se întâmplă așa peste noapte, nu cred că mulțimea aceea de consilieri onorifici, pe care domnia sa îi are și care ar trebui să îl informeze zi și noapte ce se întâmplă în jurul său, sunt atât de paraleli cu lumea înconjurătoare. Eu cred că aceștia chiar trebuiau să îl informeze”, a declarat parlamentarul PNL.

Ben-Oni Ardelean a amintit de episodul de vineri seară de la Spitalul Foișor și s-a arătat de părere că Vlad Voiculescu „trebuie să plece imediat” din funcția de ministru al Sănătății.

„Părerea mea este că ceea ce s-a întâmplat vineri noaptea este de noaptea minții, că acest ministru trebuie să plece imediat din funcție, că dorința sa, pe care a avut-o permanent, să își facă imagine pe Facebook și să pozeze peste tot ca salvatorul universului nu îl prinde deloc. Cred că ar trebui să aibă câțiva ani de penitență și după aceea să revină în vreo poziție publică, dacă reușește să înțeleagă de fapt ce înseamnă poziția publică”, a adăugat liberalul.

Întrebat dacă o să ceară oficial demisia lui Vlad Voiculescu în cadrul unei ședințe PNL de mâine, spre exemplu, Ben-Oni Ardelean a precizat: „Mâine dimineață, am declarat chestiunea respectivă. Eu cred că premierul trebuie automat să îl demită. Chiar dacă acesta nu va vrea de bună voie să plece, trebuie să îl demită, tocmai pentru a arăta domnul Cîțu că într-adevăr este un premier care conduce România și nu este doar pus acolo de unii și de alții ca să managerieze conflictele din universul acesta românesc”

„Forul în care eu mă pot pronunța este Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, unde sunt vicepreședinte național. Suntem opt vicepreședinți naționali în acest for pe domenii și, bineînțeles, sunt vicepreședinții regionali, dar cred că în acest for noi trebuie să luăm o atitudine foarte corectă față de români și în același timp cred că trebuie să fie o atitudine susținută a Partidului Național Liberal vizavi de derapajele grosolane pe care Vlad Voiculescu le-a avut în ultima perioadă”, a mai spus deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.