Birourile Permanente ale Camerelor discută organizarea sesiunii extraordinare. Nicolăescu: Băsescu n-ar trebui să revină la Cotroceni până nu e învestită Pivniceru

Birourile Permanente ale Camerelor discută organizarea sesiunii extraordinare. Nicolăescu: Băsescu n-ar trebui să revină la Cotroceni până nu e învestită Pivniceru

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc joi, începând cu ora 12:00, pentru a pune la punct organizarea sesiunii extraordinare în care se va lua act de hotărârea Curţii Constituţionale, aceea de invalidare a referendumului din 29 iulie.

Dar rămâne în continuare problema prezenţei în parlament. Demnitarii sunt plecaţi în vacanţei, aşa că învestirea lui Traian Băsescu poate fi amânată. O amânare pe o doresc mai ales liberalii. Eugen Nicolăescu a ameninţat că parlmentarii PNL nu vor merge în parlament dacă învestirea Monei Pivniceru nu va avea loc cât mai curând.

Vreau să spun o părere personală. Cred că dacă CSM-ul răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu, așa cum se vehiculează în mai multe medii, atunci eu cred că și noi, parlamentarii, ar trebui să procedam în același fel. Adică, Traian Băsescu nu se întoarce la Cotroceni decât după ce CSM-ul își îndeplinește obligațiile pe care le are. Eu v-am spus o părere personală” a declarat Eugen Nicolăescu.

De partea cealaltă, democrat-liberalii garantează că vor veni la muncă.

Dacă numărul de parlamentari va fi suficient la biroul permanent, următoarea etapă este organizarea plenului reunit. Reînvestirea lui Traian Băsescu va avea loc după publicarea în monitorul oficial a hotărârii de invaloidare a referendumului.

PNL pune condiții pentru revenirea lui Băsescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22869').select();" id="embed_text_22869" />