Bobby Păunescu: În raportul Departamentului de Stat al SUA se vorbește despre posibile abuzuri în Ministerul de Interne. Pe banii dumneavoastră vă încalcă drepturile omului! MAI trebuie să reacționeze (VIDEO)

Bobby Păunescu: În raportul Departamentului de Stat al SUA se vorbește despre posibile abuzuri în Ministerul de Interne. Pe banii dumneavoastră vă încalcă drepturile omului! MAI trebuie să reacționeze (VIDEO)

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a atras atenția, într-o intervenție pe B1 TV, că în cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA se vorbește despre posibile încălcări ale drepturilor omului săvârșite chiar în interiorul Ministerului de Interne. Păunescu a insistat că MAI trebuie să vină urgent cu o reacție.

Posibile încălcări ale drepturilor omului în Ministerul de Interne

Bobby Păunescu a vorbit despre cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA în cadrul ediției Talk B1 de duminică seară, moderată de Dan Gabor. Acesta insistat că e o situație extrem de gravă, iar Ministerul de Interne ar trebui să vină urgent cu explicații.

„Sunt două variante: ori nu există și trebuie spus că cei de la Departamentul de Stat sunt într-o mare eroare, sau există și să fie trași la răspundere cei vinovați.
Abuzurile, dacă există sau nu există – raportul Departamentului de Stat al SUA care se referă la drepturile omului, ele trebuie tratate cu seriozitate. Monștrii pot naște situații și mai complicate, sau dacă nu există, cineva trebuia să iasă să spună că nu există. Nu există nicio reacție de o lună. (…)

Dușmanul din interior – nerespectarea drepturilor omului. Noi nu ne vom lasă până când nu vom avea un răspuns, având în vedere că partenerul principal al României, SUA, dușmanul interior încearcă să blocheze orice pentru a păstra ce au câștigat la Revoluție, adică Revoluția care fost furată”, a spus Păunescu.

Acesta a insistat că dacă chiar au loc abuzuri, cei vinovați trebuie să plătească: „La ministerul de Interne sunt Servicii de informații care fac abuzuri, nu știu care Servicii, că nu ne spune nimeni. În cadrul MAI al României au loc abuzuri și nu știm dacă sunt puse la cale de către ministru, SPP, direcțiile de informații sau sunt niște oameni care o fac de capul lor sau plătiți. Ele sunt, există, cineva trebuie să dea socoteală, să plece. Sau să spună că mint americanii. Deocamdată MAI spune că SUA mint”.

În acest context, președintele ARMIS a amintit de un abuz comis de Jandarmerie la un protest pașnic organizat în fața Ambadadei Rusiei la București: „Am participat la un miting în care cetățeni ucraineni care au fugit au făcut o demonstrație, jandarmeria a amendat chestiunea asta tocmai în ziua în care domnul Biden îl critică pe domnul Putin acuzându-l de crime împotriva umanității. Organizatorul mitingului a primit amendă că a făcut acest eveniment la ambasada Rusiei. Trebuie făcută lumină. Instituția nu trebuie atacată însă persoanele care fac abuzuri pe banii cetățenilor României trebuiesc amendate”.

Bobby Păunescu: MAI trebuie să facă un raport despre eventualele încălcări ale drepturilor omului

Păunescu a mai afirmat că Ministerul de Interne ar trebui să vină cu propriul raport despre situațiile de încălcări ale drepturilor omului: „Nu putem după 30 de ani de la Revoluție după ce l-am împușcat pe Ceaușescu pentru că încalcă drepturile omului. Acum se încalcă drepturile omului și…acum ne facem că n-am văzut”.

Acesta s-a referit apoi la o frază-cheie din documentul americanilor, care face referire la încălcările drepturilor omului în România: „Zice că există agenții de securitate ale MAI, acolo există rapoarte credibile că membri ale acestor servicii de securitate, de informații, aflate sub conducerea MAI, comit abuzuri. Sunt rapoarte credibile pe care le au ei”.

„Peste toate chestiile astea, mai presus, cei care sunt abuzați sau cei cărora li se încalcă drepturile fundamentale ale omului îi plătesc pe acești oameni. Pe banii dumneavoastră vă încalcă drepturile omului”, a mai susținut Bobby Păunescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni