Boc: Ministrul Sănătăţii are susţinere pentru a face reforma în sănătate

Boc: Ministrul Sănătăţii are susţinere pentru a face reforma în sănătate
Foto: gov.ro

Prezent sâmbătă la Miercurea Ciuc, premierul Emil Boc a declarat, că ministrul Sănătăţii „are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară”, adăugând că, din primele analize, „nu rezultă o cauzalitate directă” între decesul celor două persoane din judeţele Vâlcea şi Constanţa şi desfiinţarea spitalelor.

Întrebat despre cum apreciază reforma din sănătate, Emil Boc a declarat că aşteaptă evaluările finale „de la ministrul Sănătăţii şi de la cei abilitați”, adăugând că îl susţine pe ministrul Cseke Attila „pentru a face reforma în sănătate”.

„Ministrul Sănătăţii are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară”, a afirmat Boc.

În legătură cu decesul celor două persoane la Bălceşti (Vâlcea) şi Băneasa (Constanţa), Boc spus că din prima analiză care i-a fost prezentată „nu rezultă o cauzalitate directă între cele două decese şi desfiinţarea centrului de sănătate şi a acelui spital”.

„Din analizele efectuate, s-a spus foarte clar că atât accidentul cerebral, cât şi infarctul nu au legătură cu desfiinţarea centrului de sănătate, pentru că chiar dacă ele ar fi funcţionat, acei oameni nu puteau fi trataţi acolo”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

De asemenea, premierul el a precizat că va cere o analiză a ambulanţelor, întrucât sunt disfuncţionalităţi la nivel local în serviciul de ambulanţă.

Premierul Emil Boc a sosit, sâmbătă, la Miercurea Ciuc pentru a participa la alegerile pentru conducerea PDL Harghita, el fiind însoţit de secretarul general al partidului, Vasile Blaga, şi de vicepreşedintele PDL George Scripcaru.

Boc, despre reforma sistemului sanitar

Ultima oră
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / La Congresul PNL vor vota 5.000 de oameni, pe acei oameni trebuie să îi convingem (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei