Boc și Blaga vor candida la șefia PDL. Băsescu vrea numirea unui premier tehnocrat

Boc și Blaga vor candida la șefia PDL. Băsescu vrea numirea unui premier tehnocrat

Întâlnirea președintelui Traian Băsescu cu liderii centrali și locali ai PDL nu a rezolvat dilemele politicii principalului partid de la putere în viitorul apropiat, dar a mai risipit câteva necunoscute.

Potrivit cotidianului Gândul, la întâlnire atât premierul Emil Boc, cât și Vasile Blaga ar fi anunțat că urmează să candideze la șefia PDL. În aceste condiții, este greu de precizat ce se va întâmpla cu funcția de premier în viitorul apropiat. Totuși, surse apropiate întâlnirii susțin că Emil Boc va demisiona după moțiunea de cenzură privind asumarea răspunderii pe Codul Muncii.

Președintele Băsescu a susținut în continuare necesitatea numirii unui premier tehnocrat, dar încă nu s-a decis dacă și când ar putea fi schimbat Emil Boc din fruntea Executivului. Șeful statului s-a ferit să sprijine pe față vreuna din taberele din PDL și le-a transmis un îndemn de a lua lucrurile în serios. “Vă văd relaxați. Vă rog să fiți atenți”, le-ar fi spus Băsescu liderilor PDL.

Vezi AICI detalii de la întâlnirea Băsescu – PDL.

La întâlnirea de duminică seară s-a mai discutat și despre modificarea Constituției, președintele prezentându-le pedeliștilor propunerile sale.