Bogdan Aurescu, după ce Klaus Iohannis a fost premiat: România și românii primesc o binemeritată recunoaștere și apreciere (FOTO)

Bogdan Aurescu, după ce Klaus Iohannis a fost premiat: România și românii primesc o binemeritată recunoaștere și apreciere (FOTO)
Foto: Klaus Iohannis / Twitter

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a transmis că Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți, acordat președintelui Klaus Iohannis, reprezintă „o binemeritată recunoaștere și apreciere la nivel internațional” pentru România și români.

Ministrul Aurescu, despre premiul acordat președintelui Iohannis

„România și românii primesc astfel o binemeritată recunoaștere și apreciere la nivel internațional pentru poziția lor pro-europeană constantă și pentru susținerea fermă a valorilor europene.

Sunt onorat să fiu prezent în delegația condusă de președintele Klaus Iohannis cu această ocazie foarte importantă”, a scris Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Iohannis, premiat de Asociația Germanilor Sudeți

Amintim că, sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a primit Premiul European Carol al IV-lea al Asociaţiei Germanilor Sudeţi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Hof, Germania.

„UE este unită în jurul valorilor sale fondatoare în care România şi românii cred cu toată puterea: libertate, democraţie, stat de drept, solidaritate, cooperare şi respect reciproc”, a spus Iohannis în discursul său.

Asociația Germanilor Sudeți a decis în 2020 să acorde acest premiu președintelui României ca o recunoaștere a meritelor în cooperarea dintre popoarele și țările din Europa Centrală. Premiul nu a putut fi acordat atunci din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”