Bucureşti, Iaşi şi Focşani, primele oraşe mari câştigate de Klaus Iohannis: Aproape 80% din voturi, la Sibiu

Bucureşti, Iaşi şi Focşani, primele oraşe mari câştigate de Klaus Iohannis: Aproape 80% din voturi, la Sibiu
Foto: ziare.com

Klaus Iohannis a atins 80% în mari oraşe din Ardeal, în timp ce în sud a recuperat la Ilfov, unde scorul final a fost 52-48.

Candidatul ACL a câştigat în municipiul Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ a obţinut 68,80% din voturi. În Oradea, Klaus Iohannis a obţinut 69% din voturi.

În Sibiu, Iohannis a obţinut 79,51 la sută din voturile exprimate, iar Victor Ponta 20,49 %.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în municipiul Alba Iulia, cu 71,46% din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, în timp ce în localitatea Şugag el a obţinut 91,33% din voturi.

Acesta a câștigat cu 63% în judeţul Braşov, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a obținut 36% din voturi.

Aşa cum arată rezultatele parţiale, Klaus Iohannis are un avantaj net în judeţele din Ardeal, în care a luat şi 70%, în timp ce Victor Ponta a câştigat în sud, potrivit Gândul.

În judeţul Timiş, Iohannis a obținut 66,42% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 33,58%.

Moldova a fost împărţită între cei doi candidaţi, Iohannis luând oraşele mari – Iaşi, Focşani, Bârlad etc – în timp ce Ponta a recuperat în mediul rural.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Iaşi, arată numărătoarea paralelă făcută de ACL, în municipiu distanţa dintre Iohannis şi Ponta fiind de aproximativ 20 de procente,

În judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 la sută din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 la sută dintre suceveni.

Ceea ce a determinat rezultatul final a fost pe de o parte scorul din marile oraşe, între care Bucureşti, pe de altă parte faptul că în sud liberalii au ajuns la ţinta de 30% şi în judeţele în care pierduseră în turul I, precum Călăraşi sau Giurgiu.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a obţinut 62.04%, faţă de Victor Ponta, care a fost votat de 37,96% din alegători.

Primul judeţ centralizat complet, Harghita, îl are câştigător, de asemenea, pe Klaus Iohannis cu 79,97%.

Din date parţiale, candidatul ACL a câştigat şi Bucureştiul cu aproape 60%

Potrivit numărătorii paralele a PDL, Focşani este primul oraş mare din Moldova în care Klaus Iohannis a fost declarat câştigător cu 60%. Ca şi în turul I, candidatul ACL s-a clasat primul şi la Iaşi.

După numărarea voturilor din 25 dintre secţii, Klaus Iohannis are 57,5%, iar Victor Ponta – 42,5%.

În ce priveşte diaspora, rezultatul după centralizarea voturilor din18% dintre secţii este de 80,62% pentru Klaus Iohannis şi de 19,6% pentru Victor Ponta.

Ultima oră
17:26 - Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția”
17:26 - Suedia: Explozie într-un bloc din orașul Göteborg. Poliția ia în calcul un atac cu bombă
17:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie. Iată pentru cine se anunţă câştiguri financiare!
17:15 - Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%