Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate

Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate
Începe prima etapă de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice. Sursa: freepik

Administrația Fondului pentru Mediu  precizează că bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore și jumătate de la lansare!

Bugetul pentru programul Rabla pentru electrocasnice, epuizat

Solicitanții persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:

25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;

24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;

12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 28 iunie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Ministrul Tanczos Barna, despre Programul Rabla pentru Electrocasnice

Despre noua sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice a vorbit și ministrul Mediului, Tanczos Barna, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

„Tichetele rămân la fel ca valoare ca anul trecut, nu le-am modificat, dar am crescut bugetul la 100 de milioane. Ne așteptăm la peste 200.000 de beneifciari anul acesta. Programul, în contextul crizei energetice, e unul extrem de important.

Prețul energiei electrice extercită o presiune tot mai mare pe fiecare gospodîăie. Putem lupta împotriva acestui fenomen prin măsurile luate de Guvern de plafonare a prețurilor și subvențiilor acordate fiecărei gospodări și, în același timp, să reducem consumul de energie electrică peste tot în țară și acest program ajută mult ca echipamentele electrocasnice să fie mai eficiente, de categorie A++ sau A+++. Aceste frigidere, mașini de spălat vase sau rufe, mașini de uscat vor consuma mai puțin și vor ajuta cetățenii să aibă facturi mai mici.

Programul își propune ca anul acesta să beneficieze de aceste vouchere peste 200.000 de cetățeni. Ei vor primi sprijin pentru a schimba frigiere, caculatoare, laptopuri, mașini de spălat, mașini de spălat vase, uscătoare și aparatele de aer condiționat.

Urmăriți B1TV.ro și pe