Tăriceanu, despre candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European: Nu prea merge chestia asta…

Tăriceanu, despre candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European: Nu prea merge chestia asta...
Foto: stirileprotv.ro

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu îl bucură candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, dat fiind că în România aceasta a făcut ”abuzuri, excese, încălcări ale Constituției și arestări pe bunul-plac”.

”În general, când vezi că un român poate să acceadă la o funcție din asta trebuie să te bucuri. M-aș fi bucurat și eu dacă nu aș fi știut ce a făcut Kovesi în România în calitatea ei de procuror general și șef al DNA, adică abuzuri, excese, încălcări ale Constituției, arestări făcute la bunul-plac, decapăm pe unii, îi ridicăm pe alții. Nu prea merge chestia asta cu procuror european”, a declarat liderul ALDE, la TVR1.

Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. Vicepreședintele Partidului Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat deja că o vor susține pe Kovesi pentru această funcție.

Ultima oră
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia
20:54 - Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran