Când ar putea reveni toți elevii la școală. Sorin Cîmpeanu: Am avea șansa ca aceste zile de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie

Când ar putea reveni toți elevii la școală. Sorin Cîmpeanu: Am avea șansa ca aceste zile de vacanță în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie
Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că elevii școlilor din toată țara ar putea reveni la clase la sfârșit de mai, început de iunie, fără scenarii de desfășurare a activității didactice, însă a explicat că trebuie îndeplinite patru condiții – respectarea regulilor de protecție sanitară, vaccinarea, testarea și un trend epidemic descendent – iar „trei deja le avem”. „Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre revenirea tuturor elevilor la școală

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajaţi din educaţie vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea non-invazivă despre care am discutat. (…) Care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (…) Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig”, a declarat ministrul la Digi 24, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă scenariul este acela ca după vacanţă copiii să revină la şcoală în toată ţara, ministrul a răspuns: „Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune”.

Sorin Cîmpeanu a reiterat că Ministerul Educației va insista pentru utilizarea testelor non-invazive în școli.

„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste”, a susţinut reprezentantul Ministerului Educaţiei.