Cătălin Drulă, atac dur la Nicolae Ciucă: „E grav că noi am ajuns în România să tolerăm plagiatul la doctorat” / „Noile legi ale educației sunt un eșec. Proiectul pare mai degrabă un document de partid”

Cătălin Drulă, atac dur la Nicolae Ciucă: „E grav că noi am ajuns în România să tolerăm plagiatul la doctorat” / „Noile legi ale educației sunt un eșec. Proiectul pare mai degrabă un document de partid”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR, Cătălin Drulă, a denunțat proiectele de legi ale educației drept „un eșec” și spune că acestea par mai degrabă „un document de partid”, transmite Agerpres. Totodată, deputatul a spus că este „grav” că s-a ajuns la tolerarea plagiatului în România, o aluzie la acuzațiile cu care se confruntă premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

Cătălin Drulă denunță noile legi ale educației și condamnă tolerarea plagiatului

Noile legi ale educației, spune liderul USR, sunt un eșec.

„Noile legi ale educaţiei sunt un eşec şi proiectul din care trebuia derivată acea Românie educată e un proiect falimentar. Dacă e să spicuiesc câteva din consecinţele trecerii acestui pachet de legi, vorbeam mai devreme de politizare, de această baronizare şi partidizare a şcolii, impostura academică – e o uriaşă minciună acolo a creşterii bugetului, e o preocupare redusă pentru reducerea inechităţilor şi a celor care nu au acces la învăţământ. Cred că trebuie să ne punem întrebarea, ce fel de şcoală e asta, ce etică a muncii oferim copiilor noştri, viitorilor angajaţi?”, a afirmat Cătălin Drulă.

Deputatul consideră că proiectele par mai degrabă „un document departid”.

„Cum s-au făcut legile astea? Nu ştiu. Par, aşa, că ministrul a scris singur legile. Evident, există o perdea de fum a unor dezbateri publice. Proiectul pare mai degrabă un document de partid”, a continuat el.

Liderul USR a făcut o aluzie și la acuzațiile de plagiat cu care se confruntă omologul său de la PNL, premierul Nicolae Ciucă, și a spus că a făcut studii și în Canada, iar una dintre primele lecții acolo a fost un mic curs despre ce înseamnă plagiatul și copiatul.

„E grav că noi am ajuns în România să tolerăm plagiatul la doctorat, iar oamenii care reprezintă acest tip de susţinere a imposturii acum sunt în fruntea statului român, la Ministerul Educaţiei, la cârma Guvernului”, a subliniat fostul ministru Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe