Cătălin Drulă: Bode și Burduja au făcut matrapaslâcuri în acordarea împrumutului pentru Blue Air / În 2022, lucrurile sunt chiar mai grave. Vorbim de o țeapă, un Caritas, cu sute de mii de români păgubiți (VIDEO)

Cătălin Drulă: Bode și Burduja au făcut matrapaslâcuri în acordarea împrumutului pentru Blue Air / În 2022, lucrurile sunt chiar mai grave. Vorbim de o țeapă, un Caritas, cu sute de mii de români păgubiți (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liberalii Lucian Bode și Sebastian Burduja că au făcut „matrapaslâcuri” în acordarea ajutorului de stat pentru Blue Air în 2020, însă susține că în ceea ce privește anul 2022 „lucrurile sunt într-un fel chiar mai grave„ și „vorbim de o țeapă, de un Caritas, în care cei păgubiți au fost direct sute de mii de români”.

Cătălin Drulă (USR) lansează acuzații în scandalul Blue Air

„E un întreg rechizitoriu. Eu cred că cineva din Ministerul Finanțelor a vrut să se pună la adăpost și a spus totul dinainte într-un document care a scăpat pe un site oficial al statului român, îl puteți găsi pe site-ul Ministerului Finanțelor. Așa vedem matrapaslâcurile făcute de Bode și Burduja în acordarea acestui împrumut”, spune fostul ministru al Transporturilor.

„Dacă mergem înainte către anul 2022, aici lucrurile sunt într-un fel chiar mai grave. Dacă în 2020 puteam vorbi despre un viitor prejudiciu asupra bugetului de stat, în 2022 vorbim de o țeapă, de un Caritas, în care cei păgubiți au fost direct sute de mii de români. Avem scrisori disperate de la compania Blue Air în care ne spun că nu își mai pot plăti ratele, notifică statul român”, a adăugat liderul USR.

„Tot în luna mai, și asta este foarte interesant, preocuparea domnului Grindeanu era, în caz că statul preia această companie, să aibă grijă să nu ajungă la Ministerul Transporturilor așa cum fusese ordonanța din 2020. În luna mai, în Camera Deputaților, prin Comisia de transporturi, prin deputații PSD, la comanda domnului Grindeanu, a fost introdus un amendament și votat, în ciuda opoziției USR, astfel încât compania să ajungă la AAAS, fostul AVAS, cimitirul de relicve comuniste. Practic, domnul Grindeanu se pregătea pentru un faliment anunțat, dar nu le-a spus și românilor”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe