Cătălin Predoiu, înaintea votării moțiunii de cenzură: Avem un premier care a înșelat toate așteptările românilor. Vrem valori, nu impostori (VIDEO)

Cătălin Predoiu, înaintea votării moțiunii de cenzură: Avem un premier care a înșelat toate așteptările românilor. Vrem valori, nu impostori (VIDEO)

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, marți, în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, că partidul din care face parte dorește să redea României credibilitatea pe plan extern, subliniind că PNL știe ce vrea să facă cu țara noastră: să atragă fonduri europene pentru refacerea infrastructurii, a școlilor și să ofere locuri de muncă.
„Suntem partidul care va sprijini acest președinte, suntem partidul care va da un guvern care va colabora cu Klaus Iohannis pentru binele României. Suntem partidul care va debloca situația politică în care se află țara. Administrația noastră nu mai funcționează. (…) Nu se fac parteneriate, nu se absorb fonduri europene. Totul este o fațadă mincinoasă, care nu are decât un singur scop — să păstreze la putere pe Victor Ponta și pe oamenii din jurul său care profită pe spatele românilor. România are nevoie de un guvern care să se bată pentru interesele sale, un guvern care să fie respectat, care să ne reprezinte cu demnitate”, a afirmat Predoiu.

Predoiu a adăugat că România are nevoie de un guvern de profesioniști.

„Noi nu vrem să fim reprezentați de un penal, vrem să fim reprezentați de un guvern de profesioniști, de un guvern de valori. (…) Vom învinge! Suntem partidul care va dărâma acest guvern. Sper să fie astăzi, dacă nu astăzi… de azi înainte numai noi, PNL, putem să vorbim în numele interesului național, pentru că interes național înseamnă bine pentru fiecare, nu pentru un grup de oameni”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

„Ponta și cu toți penalii nu dărâmă liberali”, a încheiat el.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta va fi suspusă marți la vot în plen. Opoziția are nevoie de 276 de voturi pentru ca moțiunea să treacă. În urma negocierilor purtate luni, UDMR a anunțat că susține demersul liberalilor, dar nu pentru că textul ar fi unul bun, ci pentru acuzele care i se aduc premierului Victor Ponta. În schimb, de partea coaliţiei de Guvernare rămân minoritățile, PSD şi grupul ALDE, care vor fi prezenţi în sală pentru a asigura cvorumul, însă vor vota împotriva moţiunii de cenzură, informează B1 TV.

Predoiu: Nu vrem să mai fim reprezentați de penalul Ponta

Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia