Câți elevi s-au înscris la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Precizările lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Câți elevi s-au înscris la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Precizările lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
foto: Facebook @ Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat miercuri că la Evaluarea Națională s-au înscris peste 131.000 de elevi, iar la Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi din clasele terminale.

Sorin Cîmpeanu, precizări despre numărul elevilor înscriși la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Evaluarea Națională începe pe 22 iunie, cu proba la Limba și literatura Română. Ministrul Educației a precizat că în urma verificărilor au fost eliminați câțiva elevi, dar nu au fost multe cazuri de acest gen. În prezent, mai sunt efectuate verificări în patru județe, însă acestea vor fi finalizate în cursul zilei de miercuri.

„Pentru Evaluarea Naţională sunt înscrişi peste 131.000 de elevi din cei 147.660 de elevi. Deci aproape 90% sunt înscrişi pentru Evaluarea Naţională. În urma ultimelor verificări au fost eliminaţi acei elevi care, din păcate, nu au putut să îşi încheie situaţia şcolară. Nu au fost cazuri multe, din fericire. Sunt peste 131.000 de elevi la momentul la care vorbim. Am înţeles că mai sunt verificări în încă patru judeţe. Se vor finaliza în cursul zilei de astăzi”, a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

În cazul Bacalaureatului, evaluarea competențelor debutează pe 14 iunie, iar prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe 28 iunie.

„La Bacalaureat sunt înscrişi, din promoţia curentă, 114.143 de elevi din clasele terminale. Raportat la peste 148.000 de elevi din clasele terminale, asta înseamnă un procent de 77%. Numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, iar numărul elevilor elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000. În total de 173.000. Raportarea celor înscrişi la Bacalaureat promoţia curentă faţă de numărul total al elevilor înscrişi în clasa a XII-a plus numărul elevilor înscrişi în clasa a XIII-a nu este corectă, deoarece în clasa a XII-a avem între cei 152.000 elevi un număr de 19.000 de elevi în clasa a XII-a seral plus 6.000 de elevi în clasa a XII-a frecvenţă redusă. Ei trebuie să îşi continue cursurile în clasa a XIII-a pentru a putea susţine examenul de Bacalaureat. Deci numărul corect la care trebuie să ne raportăm este cel de 148.000. Raportând 114.000 la 148.000, avem un procent de 77% din promoţia curentă. Din promoţiile anterioare avem un număr de peste 19.000 de elevi, aproape 20.000 de elevi înscrişi din promoţiile anterioare. Anul trecut numărul celor înscrişi din promoţiile anterioare a fost de 31.000″, a explicat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că dorește promovarea unei OUG pentru constituirea profesoral care să predea în spitale.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort