CCR amână decizia care-i privește pe Stan și Deliorga, oamenii PSD. Cei doi ar putea rămâne fără mandatele de judecători constituționali

CCR amână decizia care-i privește pe Stan și Deliorga, oamenii PSD. Cei doi ar putea rămâne fără mandatele de judecători constituționali
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Constituțională a cerut veridicări suplimentare în legătură cu numirea din partea Parlamentului a lui Cristian Deliorga și Gheorghe Stan în funcțiile de judecători constituționali. Cele două propuneri au trecut prin Parlament cu voturile majorității PSD-ALDE și în ciuda obiecțiilor formulate de partidele de Opoziție.

Acum, mandatele celor doi ar putea fi invalidate dacă se va constata că ”procedurile parlamentare nu au fost respectate cu acuratețe”, informează surse din cadrul CCR, citate de G4Media. Decizia a fost amânată pentru data de 5 iunie, în ciuda insistențelor președintelui CCR, Valer Dorneanu, de a le da undă verde celor doi.

Ambii sunt personaje extrem de controversate. Gheorghe Stan este șeful Secției speciale de investigare a magistraților, iar Cristian Deliorga este judecător la Constanța și un apropiat al Adinei Florea.

Lui Stan i se reproșează lipsa anvergurii profesionale și incompatibilitatea, faptul că nu poate fi procuror și judecător în același timp.

În ceea ce-l priveşte pe judecătorul Cristian Deliorga, lui i se reproșează faptul că nu şi-a depus demisia înainte de publicarea în Monitorul Oficial a numirii sale la CCR din partea Senatului.