Ce obține România după vizita vicepreședintelui SUA la București. Mircea Geoană: Este o reconfirmare a faptului că țara reprezintă o ancoră strategică pentru NATO

Ce obține România după vizita vicepreședintelui SUA la București. Mircea Geoană: Este o reconfirmare a faptului că țara reprezintă o ancoră strategică pentru NATO
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Secretarul General Adjunct al NATO a vorbit despre vizita vicepreședintelui SUA la București, dar și la Varșovia, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Mircea Geoană a explicat ce a obținut România după discuțiile dintre oficialii din Capitală și Kamala Harris.

Mircea Geoană a reamintit faptul că acest eveniment a demonstrat cât de importante sunt România și Polonia pentru NATO, cele două state fiind „ancore strategie esențiale” pe Flancul Estic.

Ce beneficii ar avea România după vizita vicepreședintelui SUA la București

Secretarul General Adjunct al NATO a explicat faptul că aceste două vizite în Europa, la București și la Varșovia au două efecte pentru cele două țări, în contextul războiului din Ucraina.

„Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO.

Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.

Dacă va fi nevoie vom merge la sancțiuni şi mai severe împotriva Federației Ruse. Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina, a declarat Secretarul General al NATO, la Antena 3. 

Geoană: „Vom continua să sprijin Ucraina”

Mircea Geoană a ținut să reamintească faptul că NATO este o alianță defensivă și vor continua să ofere sprijin Ucrainei și vor avea grijă ca acest război să nu escaladeze.

„NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată ”, a mai declarat el, pentru sursa citată mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe