Ce salarii au angajaţii Metrorex, care au blocat circulaţia la metrou printr-un protest spontan

Ce salarii au angajaţii Metrorex, care au blocat circulaţia la metrou printr-un protest spontan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliștii de la metrou au declanșat un protest spontan, blocând complet mersul trenurilor. În plină pandemie, oamenii care trebuiau să ia metrou pentru a ajunge la serviciu au fost nevoiți să se înghesuie în mijloacele de transport în comun de la suprafață. Cătălin Drulă, ministrul USR-PLUS a Transporturilor, a depus plângere la DNA, între altele, pentru abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj, dar și pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dar ce salarii au angajații Metrorex?

Ce salarii sunt în Metrorex

Luna trecută, jurnaliștii de HotNews au obținut un document cu toate cele aproape 6.000 de salarii din Metrorex.

Din 5.678 de salariați, 4.533 (80%) au salariu net de peste 5.000 de lei, iar aproape 1.478 (26%) iau în mână peste 7.260 de lei. Directorii mari și mai mulți șefi de serviciu au salarii nete de peste 10 – 11.000 de lei, cel mai mare fiind de 14.641 de lei pentru un post de șef serviciu. Directorii au un salariu în mână de 12.945 de lei.

Un lăcătuș are peste 8.600 de lei, la fel aproape ca un șef de birou administrativ. Un traducător are un salariu în mână de 6.600 de lei. Posturile de psiholog sunt remunerate în mână cu până la 6.400 de lei, în timp ce zidarii, zugravi și instalatorii primesc în jur de 5.600 de lei net.

La polul opus, cele mai mici salarii nete în Metrorex sunt de circa 3.000 de lei, cu trei excepții care scad spre 2.000 de lei, o poziție de subinginer primind chiar și 1.451 de lei.

Toți angajații primesc „spor de tunel”.

Datele complete pot fi consultate aici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari