Ce scrie în contestațiile împotriva lui Nicușor Dan. Susține că ar putea deveni primar abia după 35 de zile de la câștigarea alegerilor locale

Ce scrie în contestațiile împotriva lui Nicușor Dan. Susține că ar putea deveni primar abia după 35 de zile de la câștigarea alegerilor locale
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, mai are de așteptat încă o săptămâna până la investirea oficială în funcție. Mandatul câștigat la alegerile locale din 27 septembrie 2020 i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan: Cele 52 de cereri ale pesedistilor, ridicole

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, a anunțat joi că mai este de așteptat cel puțin o săptămană pană la preluarea mandatului său, în contextul în care, „prin șicane penibile”, PSD incearcă „in mod iresponsabil” să întârzie procesul. „Vorbim de 52 de cereri de apel”, spune el, precizând că prin acestea se solicită acum, la patru săptămani de la scrutin, „nici mai mult, nici mai puțin decât reluarea alegerilor locale în Bucuresti”.

“Vorbim de 52 de cereri de apel, pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD la hotărarea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatură – 52 de cereri de apel, care vor fi discutate luni, de către Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole, se vorbește de fraudă electorală, în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit în ultimii ani. Nu mai spun de faptul că aceste cereri sunt toate copy-paște una din cealaltă, se preiau inclusiv greșelile de ortografie una din cealaltă. Se cere prin ele nici mai mult, nici mai puțin, acum, la patru săptămani după alegeri, decât reluarea alegerilor locale în București dacă vă puteți închipui. Sunt convins, luni se va pronunța Curtea de Apel pe chestiunea asta”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan spune că este inacceptabil că Firea să continue cu șicanele, iar la 4 săptămani de la alegerile locale din București să ceară reluarea lor.

‘Ma întorc la aceste 52 de contestații. în primul rând remarc lașitatea fostului primar Firea care și-a pus subordonații să smneye aceste contestatiii și nu a semnat ea însăși dacă chair vrea să conteste rezultatul alegerilor și apoi vreau s amai remarc atitudinea resentimetara și răutatea și rea voința unui personaj care a pozat ani de yile în întruchiparea virtutiilor crestine”, spune Nicușor Dan.

În plus, acesta spune că Gabriela Firea este în continuare primarul general al Capitalei și le-a transmis bucureștenilor că, dacă au probleme, trebuie să i le adreseze ei.

“Daca cineva are o problemă cu apa caldă trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, pe Gabriela Firea și nu pe mine. e un primar care și-a abandonat mndatul. și-aa abandonat obligațiile legale. e un primar care a abandonat mandatul în prima criză sanitară. a abandonat preocupările pe care le avea și alea puține în ceea ce pribveste coronavirusul și asta e o chestiune foarte grava”, a adăugat Nicușor Dan.

Se cere reluarea alegerilor locale în București

Deși a trecut aprope o lună de la alegerile locale, Gabriela Firea continuă să ceară renumărarea voturilor.

Rezultatele finale ale ale alegerilor pentru primăria Capitalei făcute publice de Biroul Electoral al Municipiului București indică faptul că 672.004 persoane dintre cele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la alegerile locale din 27 septembrie. Au fost înregistrate 660.118 voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 282.631 au fost pentru Nicușor Dan și 250.690 au fost pentru Gabriela Firea.
Mandatul de primar al lui Nicușor Dan a fost validat în 12 octombrie de către Tribunalul București.

”Cat despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce