Ce spune premierul Florin Cîțu despre faptul că unii miniștri USR PLUS și-au delegat atribuțiile: ”Depinde de atribuții. Câteodată nu poți să ajungi la sedința de Guvern” (VIDEO)

Ce spune premierul Florin Cîțu despre faptul că unii miniștri USR PLUS și-au delegat atribuțiile: ”Depinde de atribuții. Câteodată nu poți să ajungi la sedința de Guvern” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a explicat, miercuri, în conferința de presă pe care a susținut-o la finalul ședinței de Guvern, în ce condiții miniștrii își pot delega atribuțiile. Precizările prim-ministrului vin în contextul în care, în ultime perioada, mai mulți membrii ai Executivului, mai ales din partea USR PLUS, au luat decizia de a-și delega unele atribuții către secretarii de stat.

Florin Cîțu, despre delegarea atribuțiilor de către unii miniștri

„Depinde de atribuții. Este normal sa mai delegi din atributii, câteodată nu poți să ajungi la sedința de Guvern și atunci trebuie să faci acest lucru. Deci, depinde de situație”, a spus Florin Cîțu, răspunzând întrbării unui jurnalist.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrii USR PLUS Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui și-au delegat atribuțiile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a delegat aproape toate atribuțiile secretarului de statAndreea Moldovan, potrivit unui ordin semnat în data de 19 februarie. Aceasta va gestiona mai multe Direcții aflate în subordinea Ministerului și va putea semna documente în locul ministrului.

Și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-a delegat atribuțiile și dreptul de semnătură, pentru întregul mandat, pentru mai multe activități din cadrul ministerului.

Ludovic Orban: Întotdeauna ministrul trebuie să își păstreze o parte importantă din atribuții

Despre acest subiect a vorbit, miercuri, și președintele PNL, Ludovic Orban, precizând că deși un ministru își poate delega atribuțiile, trebuie totuși ”să își păstreze o parte importantă” dintre acestea.

„Delegarea de atribuții către secretari de stat este o procedură legală și o procedură care a fost folosită de-a lungul timpului. În mod normal, ministrul deleagă competențe către secretarii de stat și poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competență care sunt acordate secretarilor de stat. E chiar o procedură folosită, o modalitate de management democratic, care oferă delegare. Secretarii de stat, dacă semnează ei, trebuie să semneze în conformitate cu programul de guvernare cu strategia din domeniul respectiv, cu toate planurile de acțiune din domeniul respectiv. Întotdeauna ministrul trebuie să își păstreze o parte importantă. Și eu am fost ministru și eu am delegat atribuții, mi-am păstrat partea de acte normative, de tratate, acorduri internaționale și alte domenii pe care le-am considerat importante și de interes strategic (…) E și o chestiune de responsabilitate, chiar dacă un ministru nu semează el un act, el nu este derogat de răspundere”, a spus Ludovic Orban.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)