Chichirău, după ce a fost jignită de Șerban Nicolae: Hoții vor să facă legea pentru ei. PSD-iștii sunt șocați că cineva chiar li se opune. Ei consideră că Parlamentul e proprietatea lor (VIDEO)

Chichirău, după ce a fost jignită de Șerban Nicolae: Hoții vor să facă legea pentru ei. PSD-iștii sunt șocați că cineva chiar li se opune. Ei consideră că Parlamentul e proprietatea lor (VIDEO)

A fost scandal mare miercuri, în Camera Deputaților, acolo unde au fost dezbătute legea privind statutul magistraților și proiectul privind modificarea Legii ANI. Opoziția a acuzat nereguli grave în procedura de dezbatere și a cerut insistent amânarea lucrărilor, în vreme ce parlamentarii coaliției PSD-ALDE au respins fiecare propunere și au forțat continuarea discuțiilor.

Dintre toți, poate parlamentarul care s-a făcut remarcat cel mai mult, și nu în sens pozitiv, a fost social-democratul Șerban Nicolae, care a jignit-o pe deputata USR Cosette Chichirău. (Detalii AICI).

Într-o intervenție pentru B1 TV, Chichirău a explicat de ce este atât de important pentru PSD să treacă aceste modificări la Legile Justiției, în ciuda opoziției celorlalte partide, numeroaselor instituții, asociaților de magistrați, societății civile și partenerilor externi ai României.

”Procurorii devin (prin modificările propuse de PSD-ALDE) supuși politic Ministrului Justiției. Iordache, de exemplu, dacă ar deveni din nou ministru, ar putea concedia un procuror dacă el instrumentează un caz politic. Deci dacă un procuror anchetează, să zicem, cazul ”Belina” sau un altul în care e implicat un politician, Ministrul Justiției poate interveni și distruge dosarul. Asta înseamnă că hoții fac legea pentru ei! Se mai spune, totodată, că procurorii și judecătorii nu pot spune lucruri injurioase la adresa Legislativului. Suntem în cazul în care dacă un judecător spune că Dragnea e un hoț, înseamnă că el a insultat Legislativul”, a explicat deputata USR, pentru B1 TV.

Chichirău, după ce a fost jignită de Șerban Nicolae: Hoții vor să facă legea pentru ei. PSD-iștii sunt șocați că cineva chiar li se opune

#DIRECT_ONE_cy89mp#

Chichirău a mai susținut că social-democrații încearcă să creeze o busculadă, dar cei din USR acționează fără violență. Ea a mai precizat că problema nu este dacă se simte sau nu jignită de Șerban Nicolae, ci ce trebuie făcut pentru ca demersurile coaliției PSD-ALDE să nu reușească: ”Eu nu mă simt jignită ca persoană. Ei vor să mă enervez și să iasă o busculadă, dar noi acționăm fără violență. Pe mine mă interesează Justiția în România. Nu contează ce spune el despre mine, eu știu cine sunt”.

”E o dispută între Justiția din România și un grup infracțional organizat. Ați văzut acuzațiile lui OLAF contra lui Dragnea? E vorba despre un grup infracțional organizat.

Orice deputat sau senator care susține Legile Justiției așa cum sunt ele introduse, care sunt o reluare a OUG 13, sunt în complicitate cu cei care au furat și care încearcă să scape.

Ei reacționează acum așa pentru că nu-și pot trece legile pe repede înainte. Sunt șocați că cineva li se opune realmente în Parlament, în ceea ce ei consideră ca fiind casa lor. Ei consideră Parlamentul casa lor, proprietatea lor. PSD-iștii ne spun nouă că ne lasă să vorbim, ca și cum Parlamentul e pe persoană fizică”, a mai declarat deputata USR Cosette Chichirău, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe