Ciolacu: „La o mărire a pensiilor cu 15% deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde” / Liderul PSD denunță „acest talcioc care a devenit procentul de creştere a pensiilor” (VIDEO)

Ciolacu: „La o mărire a pensiilor cu 15% deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde” / Liderul PSD denunță „acest talcioc care a devenit procentul de creştere a pensiilor” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a insistat că întâi trebuie finalizată Ordonanţa pe energie și rezolvată problema pensiilor speciale, jalon în PNRR, apoi stabilit procentul cu care vor fi majorate pensiile. Liderul social-democaților a mai precizat că o creștere de 15% a pensiilor va însemna deja un efort bugetar de 16,5 miliarde de lei.

Marcel Ciolacu, noi declarații despre creșterea pensiilor

„Îmi pare rău că se continuă o dispută pe procentul de creștere a pensiilor. Cred că în primul rând, trebuie să vorbim de principii. Din punctul meu de vedere, trebuie să închidem Ordonanţa pe energie”, a insistat Ciolacu, reluând o declarație a sa de luni.

El a precizat apoi că 80% din energia produsă în România trebuie să intre într-o zonă de reglementare.

Ulterior, a continuat Ciolacu, trebuie rezolvată problema pensiilor speciale. „Trebuie să închidem jalonul din PNRR cât mai repede”, a punctat el, termenul prevăzut fiind 31 decembrie anul acesta.

Marcel Ciolacu a spus apoi că astfel vor avea niște socoteli privind banii ce vor fi dați pe compensarea facturilor la energie atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru întreprinderi. De asemenea, vor vedea ce economii pot face printr-o impozitare a pensiilor speciale:

„Atunci vom avea întreg tabloul şi vom veni cu procentul de majorare a pensiilor. Eu cred că aceasta e logica firească”.

Ciolacu a mai afirmat că ar vrea ca pensiile să fie mărite și cu 100%, dar trebuie avut grijă la inflație.

„Dl premier a spus că ar fi un 15%, asta înseamnă un efort bugetar, dacă la 10% sunt 11 miliarde, deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%”, a mai declarat acesta.

Ciolacu, nemulțumit de discuțiile privind majorarea pensiilor

„Cred că am fost destul de explicit şi am încheiat odată acest talcioc care a devenit procentul de creştere a pensiilor.

Dacă vrem să rămânem în zona ridicolului şi aruncăm doar ştiri, fără să avem nicio logică instituţională şi fără să avem argumente clare, nu am nimic împotrivă. Eu v-am spus cum gândesc eu!”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe