Cioloș: PSD nu vrea programe din fonduri europene, că din ele nu poți fura. Ciolacu încearcă să ne impresioneze că dă toți corupții afară din PSD. Ce-o să facă, o să rămână singur și închide partidul? (VIDEO)

Cioloș: PSD nu vrea programe din fonduri europene, că din ele nu poți fura. Ciolacu încearcă să ne impresioneze că dă toți corupții afară din PSD. Ce-o să facă, o să rămână singur și închide partidul? (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș, acum europarlamentar REPER, a ironizat falsa mirare pe care a afișat-o actualul prim-ministru Marcel Ciolacu, președintele PSD, la aflarea veștilor privind deficitul bugetar. Cioloș a dat de înțeles că e normal să avem o gaură în buget de vreme ce colegii de partid ai lui Ciolacu fură banii statului. Aluzie la recentul scandal de corupție ce-l vizează pe Dumitru Buzatu, baron PSD vechi în partid, exclus din formațiune abia după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei.

Cioloș nu crede nici în bunele intenții ale lui Ciolacu de a curăta PSD și a glumit amar, dând de înțeles că dacă acesta ar fi să dea afară din PSD toți corupții, n-ar mai rămâne nimeni în partid.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Cioloș, despre deficitul bugetar și corupția din PSD

„Funcționează după un sistem de feudă politică. Ocupă un spațiu electoral, îl controlează inclusiv cu banii aceștia, cu bani de la stat. Dl Ciolacu a constatat așa surprins că avem gaură în buget, că avem deficit bugetar. Păi, cum să nu avem deficit bugetar când iată unde se duc banii? De ce să ne mai mire că PSD nu vrea programe din fonduri europene, preferă bugetul național? Că din fonduri europene mai greu să furi și atunci vedem PNRR, unde banii nu sunt folosiți, îi returnăm și spunem că nu putem să implementăm proiectele că nu ne-am pregătit.

Nu facem reformele, nu digitalizăm ANAF, ca să avem transparență totală pe felul în care ANAF își face treaba. Nu vrea feuda la Putere acest lucru și atunci continăm cu acest model de business”, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Cioloș, despre așa-zisa curățire a PSD de corupți

„Deficitul bugetar de care se plânge dl Ciolacu e un model de business pentru PSD. Încearcă să ne impresioneze că-i dă afara pe toți. Ce o să facă, o să rămână singur și închide partidul? Poate e o soluție și asta, poate că doar așa scăpăm de râia aceasta carea împânzit pielea României, să zic”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe